Primăria Craiova: Întâlnire cu asociaţiile de proprietari. Factura la blocul reabilitat a scăzut cu 33 la sută

olguta bloc craiovita 32 Primăria Craiova: Întâlnire cu asociaţiile de proprietari. Factura la blocul reabilitat a scăzut cu 33 la sută poze

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, alături de conducerile S.C. Termo Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, Direcţiei Elaborare şi implementare proiecte şi administratorul public al oraşului, a invitat, luni după-amiază, preşedinţii asociaţiilor de proprietari, asociaţii din cadrul cărora intră scări de blocuri în Proiectul de reabilitare termică.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova: ” Am dorit să am o întâlnire cu acei preşedinţi care s-au preocupat ca, scări de bloc şi blocuri din asociaţiile pe care le reprezintă, să intre în acest Proiect de reabilitare termică. Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica care lucrările sunt eligibile şi care este sarcina asociaţiilor de proprietari, în perioada următoare, pentru a accesa fondurile europene.”

La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei de proprietari din cartierul Craioviţa Nouă, din cadrul căreia face parte blocul 201 E, care a ţinut să prezinte efectele reabilitării termice ale acestui imobil. Conform datelor prezentate de către preşedintele de asociaţie, facturile la întreţinere pentru blocul 201 E s-au redus considerabil:
 în noiembrie 2011, factura la căldură a fost de 2.868,02 lei, pentru ca în luna
noiembrie 2012, după reabilitarea termică, să fie 1.913,94 lei, adică o
scădere cu aproximativ 33%;
 în noiembrie 2011, factura la energia termică, pentru prepararea apei calde
a fost de 648,70 lei, pentru ca în luna noiembrie 2012, după reabilitarea
termică, factura totală să fie 383,67 lei, adică o scădere cu aproximativ
40 %.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a mai precizat faptul că, la momentul actual, se realizează o altă reabilitare experimentală, cu o cu totul altă tehnologie, care presupune efectuarea de lucrări şi în sezonul rece, soluţiile tehnice finale urmând a fi adoptate în urma consultării cu asociaţiile de proprietari.