Primăria Craiova dă 1,2 miliarde de lei vechi pentru consultanţă în combaterea zgomotului

harta zgomot Primăria Craiova dă 1,2 miliarde de lei vechi pentru consultanţă în combaterea zgomotului poze

Municipalitatea craioveană a scos la licitaţie un contract de 120.000 de lei noi pentru “servicii de consultanta in combaterea zgomotului in municipiul Craiova”. 

Este vorba mai precis despre refacerea hărţii de zgomot realizate la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ în urmă cu câţiva ani.

Procedura de achiziţie publică organizată de primărie are ca punct final data de 1 octombrie 2012, când vor fi deschise ofertele depuse de firmele interesate.

Actuala “hartă strategică de zgomot” a Craiovei, care datează din 2007 şi care arată zonele cele mai poluate fonic, poate fi consultată pe site-ul primăriei Craiova.

Tot de pe site-ul primăriei aflăm cum au ajuns primăriile din ţară în general şi primăria Craiova în special să dea bani pe hărţi de zgomot.

“Directiva 2002/49/EC, cunoscuta sub denumirea Directiva de Zgomot Ambiental (END),  cere statelor membre sa realizeze harti strategice de zgomot pentru zonele cele mai aglomerate, in vecinatatea drumurilor principale, a cailor ferate si in jurul marilor aeroporturi. Cartarea este obligatorie a fi realizata la fiecare 5 ani, urmand ca realizarea primului rand de harti sa se
finalizeze pana in iulie 2007. In conformitate cu obligatiile legale prevazute de H.G. nr. 321 / 14.04.2005, prin care s-a transpus in legislatia romaneasca Directiva nr. 2002 / 49 / EC, administratia publica locala are obligatia evaluarii si gestionarii zgomotului ambiental la care este supusa
populatia. In acest sens, autoritatile administratiei publice locale elaboreaza hartile de zgomot pentru aglomerarile aflate in administrarea lor, hartile strategice de zgomot si planurile de actiune aferente”.