Primăria Craiova: Autorizaţii pentru reabilitarea termică a celor 300 de blocuri

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a semnat astăzi autorizaţiile de construcţie pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor pentru care s-au strâns semnăturile necesare intrării în programul european.

Municipalitatea a demarat procesul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe în 2012. Din cele peste 3.600 de blocuri existente în Municipiul Craiova s-au înscris în procesul de reabilitare termică circa 300 de blocuri.

În primul lot de reabilitare termică sunt în scrise 93 de blocuri pentru care Consiliul Local al Municipiului Craiova a apobat documentaţia de avizare în şedinţa extraordinară din data de 23 mai 2013.

După cum se ştie, municipalitatea a reabilitat experimental şi gratuit două scări de bloc, una în cartierul Craioviţa Nouă, cealaltă pe Calea Bucureşti, utilizând două sisteme diferite de anvelopare termică – cel clasic cu polisteren şi cel care prevede placarea imobilelor cu panouri prefabricate de aluminiu, tip sandwich.

Termenul de executare a lucrărilor este stabilit a fi cuprins între trei luni de zile pentru imobilele P+4 şi cinci luni de zile pentru imobilele P+8 şi P+10, în această perioadă urmând a fi reabilitate, la fiecare imobil: faţada, terasa şi planşeul de peste subsol.

În cadrul procesului de reabilitare termică se vor executa următoarele lucrări:

  • izolarea termică a pereţilor exteriori;
  • înlocuirea tâmplăriei exterioare existente necorespunzătoare din punct de vedere energetic, cu tâmplărie termoizolantă, performantă energetic;
  • închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic, acolo unde este cazul, inclusiv izolarea parapeţilor de la balcoane;
  • termo-hidroizolarea terasei-planşeu;
  • izolarea termică a planşeului peste subsol;
  • lucrări de reparaţii la elementele de construcţii care prezintă pericol de desprindere;
  • lucrări de intervenţie la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzire, precum şi la instalaţia de apă caldă din subsolul blocului de locuinţe.