Primăria Craiova: Au venit chinezii, dar singuri. Licitaţia pentru cartierul de locuinţe se reia

 

Licitația pentru construcția cartierului de locuințe va fi reluată, întrucât o singură firmă a depus intenția de a anunța construcția celor 1800 de apartamente, pe str. Caracal. Este vorba de societatea Shandong Ningjian Construction Investment Romania, societate cu sediul în Craiova, care a și depus garanția de execuție, în valoare de 200.000 de euro.

Conform legii concesiunii, dacă la prima licitație nu sunt depuse minim trei oferte admisibile, procedura de licitație se va relua. Dacă nici la a doua lictație nu sunt depuse minim trei oferte admisibile, legea prevede anularea procedurii de licitație și invitarea celor care au depus oferte admisibile la negociere.

Dezvoltatorul imobiliar care va câştiga licitaţia va trebui să construiească 1.800 de apartamente (cu două şi trei camere, precum şi garsoniere), toate prevăzute cu balcoane, în blocuri de patru şi zece etaje, în interval de doi ani, la un preţ maxim de 400 euro/mp, fără TVA. Astfel, preţurile apartamentelor vor fi între 22.000 și 30.000 de euro.
 

Biroul de presă

Primăria Municipiului Craiova