Primăria Craiova: Amenzi aplicate de Poliţia Locală

 

Vineri 11.01. a.c., poliţişti locali cu atribuţii de ordine publică şi circulaţie, din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Craiova, au efectuat o acţiune care a avut ca scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care încalcă interdicția de circulație pe raza municipiului Craiova, precum și depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care opresc neregulamentar în stațiiledestinate mijloacelor de transport în comun.
În urma acestei acţiuni s-au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.280 lei, după cum urmează:
– 22 amenzi conform OUG 195/2002 (actualizată) privind circulația pe drumurile
Publice, în valoare totală de 5.280 lei și 3 avertismente scrise, dintre care 4 sancţiuni contravenţionale aplicate conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, în valoare de 2.520 lei;
– 2 avertismente verbale – aplicate conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală,
minori sub 14 ani;
– au fost emise 3 dispoziții de ridicare a autovehiulelor depistate staţionând
neregulamentar în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Pe durata executării acţiunii au fost depistate 6 persoane minore care apelau la mila conducătorilor auto în intersecțiile de pe Calea Bucureşti (zona Piaţa Centrală) și pe str. Severinului (zona Casa Tineretului), persoane care au fost evacuate din zonele în care au fost găsite și predate familiilor.