Primăria Craiova: A fost semnat contractul pentru amenajarea canalului Corniţoiu

Primăria Municipiului Craiova a semnat contractul de lucrări ce are ca obiect  amenajarea canalului Corniţoiu, tronsonul cuprins între str. Deceneu şi str. Bariera Vâlcii, şi preluarea izvoarelor costiere de pe strada Pârâului.

Investiţia va fi finanţată exclusiv din fonduri de la bugetul local, iar valoarea contractului este de 3.397.777,88 lei, la care se adaugă T.V.A. în valoare de 815.466,69 lei.

Lucrările vor fi executate de Asocierea S.C. RECON S.A. – S.C. CIVILCAD S.R.L, în termen de 4 luni de la primirea ordinului de începere a  lucrărilor.

Această investiţie va duce la salubrizarea zonei, înlăturarea mirosurilor neplăcute, țânţarilor şi altor dăunători a căror prezenţă este favorizată de situaţia actuală. În acest fel vor fi asigurate şi condiţiile unei bune funcţionări şi exploatări corespunzătoare a reţelelor de canalizare, unei viitoare amenajări peisagistice a zonei.

          Canalul colector pentru apele meteorice pentru tronsonul cuprins între str. Bariera Vâlcii şi str. Deceneu va descarca apele preluate în canalul casetat situat în aval faţă de acestea.

Tronsonul care cuprinde preluarea izvoarelor costiere str. Pârâului va suporta lucrări  de drenare a izvoarelor din zonă şi deversarea apei captate în canalizarea pluvială existentă.

Studiul de fezabilitate elaborat pentru lucrările de amenajare canal Corniţoiu cuprinde trei tronsoane: TRONSON  I – „Bariera Vâlcii- Str.Deceneu”, TRONSON II – „Cimitir Sineasca – Str. George Enescu, și TRONSON III – „Str. Pârâului – preluarea izvoarelor costiere”.

Până în prezent au fost licitate lucrările pentru TRONSON I şi TRONSON III, procedură în urma căreia a fost atribuit contractul de lucrări nr. 77614/28.05.2014 câştigătorului Asocierea S.C.RECON S.A. – S.C. CIVILCAD.

În ceea ce priveşte TRONSON II, se va iniţia procedura de expropriere, urmând ca procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de lucrări să se deruleze cel mai târziu în toamna acestui an.

 

Biroul de presă,

Primăria Municipiului Craiova