Preşedinţii şi locţiitorii de secţii de votare, specie pe cale de dispariţie în Dolj

prefectura cj dolj 1 Preşedinţii şi locţiitorii de secţii de votare, specie pe cale de dispariţie în Dolj poze

Oficialii de la Tribunalul Dolj au rămas fără propuneri pentru tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor de birouri electorale ale secţiilor de votare. 

O nouă tragere la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor de secţii de votare a avut loc ieri, la ora 15.30 la tribunalul Dolj. Surse din cadrul BEJ susţin că nu toţi preşedinţii şi locţiitorii retraşi din funcţie au putut fi înlocuiţi la tragerea la sorţi din cauză că, pentru secţiile de votare din trei localităţi doljene, nu mai existau propuneri de rezervă pentru posturile respective.

Este cazul unor secţii de votare din Simnic, Valea Stanciului şi Segarcea. În asemenea situaţii, spun reprezentanţii BEJ, tragerea la sorţi va fi reluată după ce tribunalul obţine prin intermediul prefecturii Dolj, noi liste de propuneri de la primarii din localităţile respective.

O nouă tragere la sorţi va avea loc la tribunalul Dolj luni, probabil după ce Biroul Electoral Judeţean va soluţiona şi zecile de contestaţii depuse de partidele politice pe tema desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare.