Preşedinţii de secţii de votare, instruiţi în două tranşe – VIDEO

prefectura presedinti sectii de votare deca 007 Preşedinţii de secţii de votare, instruiţi în două tranşe   VIDEO poze

 

Preşedinţii şi locţiitorii puşi în fruntea secţiilor de votare din judeţ au fost instruiţi marţi cu privire la scrutinul din 9 decembrie de repretentaţii BEJ Dolj şi aii prefecturii.

Dat fiind numărul mare al şefilor de secţii de votare, pentru scrutinul din 9 decembrie fiind înfiinţate în judeţ 520 de secţii, lotul preşedinţilor şi locţiitorilor a fost împărţit în două.

Astfel, preşedinţii şi locţiitorii din judeţ au efectuat instructajul în dimineaţa zilei de marţi, la Casa Studeţilor, în timp ce aceia care îşi vor desfăşura activitatea în Craiova au fost instruiţi la Prefectură.

prefectura presedinti sectii de votare deca 005 Preşedinţii de secţii de votare, instruiţi în două tranşe   VIDEO poze

Maestru de ceremonii a fost preşedintele BEJ Dolj, Daniel Otovescu, alături de prefectul de Dolj, Marius Deca, şi de subprefectul Ionel Ciobotea. Au participat de asemenea şefii instituţiilor deconcentrate implicate şi ai structurilor MAI cu atribuţii în buna desfăşurare a scrutinului.

Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare şi-au luat în primire telefoanele mobile de care dispun pe perioada alegerilor şi au primit şi mape consistente cuprinzând legislaţia în materie electorală, precum şi o colecţie cu deciziile de până acum ale Biroului Electoral Central.

“Preşedinţii şi locţiitorii nu au ridicat probleme deosebite. Sunt oameni care, în marea lor majoritate au mai participat la organizarea alegerilor. Au mai jucat în fimul ăsta, cum s-ar spune, aşa că nu ne aşteptăm la impedimente în desfăşurarea procesului electoral şi sperăm ca votul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat, la finalul instruirii, prefectul Marius Deca.