Președintele PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, și-a depus candidatura la funcția de primar al Craiova

oprea pnl 6 Președintele PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, și a depus candidatura la funcția de primar al Craiova poze

Președintele PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, și-a depus candidatura la funcția de primar al Craiova, fiind însoțit la biroul electoral de circumscripție de un numeros grup de susținători din care au făcut parte și liderul PNL Dolj Ștefan Stoica, secretarul general interimar al PNL Cristian Bușoi și deputatul Nicolae Giugea.

oprea pnl 20 Președintele PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, și a depus candidatura la funcția de primar al Craiova poze

 

Mario Ovidiu Oprea spune că a obținut peste 7000 de semnături de susținere a candidaturii și că se va strădui să popularizeze cât mai mult alegerile parțiale, susținând că pesediștii mizează pe un procent scăzut de participare la vot.  „Le mulţumesc celor peste 7.000 de craioveni care m-au susţinut în acest demers al meu cu făgăduinţa că vom face echipă împreună şi vom reporni motoarele Băniei aşa cum au fost ele turate odată. Problema principală cu care ne vom confrunta şi pe care am întâlnit-o în acest demers de strângere de semnături este faptul că oamenii nu ştiu că sunt alegeri pe 11 iunie. Dacă oamenii nu vor fi informaţi ne vom lovi de un absenteism foarte mare, lucru nedorit de noi, dar dorit de alte partide. Autorităţile locale şi centrale nu fac nimic pentru a fi informaţi de acest lucru. Decât să fie acele panouri (rpanourile în care apare fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu împreună cu candidatul PSD, Mihail Genoiu -nr) în diferite scopuri, ar fi scris pe acele că oraşul Craiova nu mai are primar şi că vor fi alegeri pe 11 iunie. Dar ne vom strădui şi îi vom anunţa. Craiovenii îşi doresc o administraţie la vedere, iar în acest moment se confruntă cu o birocraţie în administraţia locală, cu o politizare excesivă şi chiar spun că s-au confruntat cu fenomen generalizat de corupţie. Va trebui să punem punct acestui lucru. Şi mai este nevoie de un lucru foarte important: este nevoie de o reindustrializare a oraşului nostru, este nevoie de redeschiderea acelor fabrici serioase care au creat acele locuri de muncă pentru toţi craiovenii şi perspectiva zilei de mâine pentru tineri. De aceea oamenii spun că îşi doresc ca oraşul nostru să redevină polul industrial pe care ei îl ştiau, centru industrial şi centru universitar. Mă voi strădui să fiu primar energic, deschis, disponibil, integru, aşa cum reiese că şi-l doresc din toate studiile pe care noi le-am făcut în acest moment în raport cu partea a doua a acestui mandat până în anul 2020 când vor avea alegeri din nou pentru funcţia de primar al Craiovei”, a declarat Mario Ovidiu Oprea.

oprea pnl 9 Președintele PNL Craiova, Mario Ovidiu Oprea, și a depus candidatura la funcția de primar al Craiova poze

Secretarul general al PNL, Cristian Bușoi a precizat că Mario Oprea beneficiază de sprijinul întregului partid. „Tot PNL-ul îl susţine şi îşi pune mari speranţe în candidatura domnului Oprea. Cred că acest oraş, capitala Olteniei, una dintre capitalele istorice ale României, merită mai mult decât a avut prin administraţia PSD, merită o administrare a oraşului mai transparentă, mai corectă, mai cinstită şi cu mai multă eficienţă. Sunt convins că domnul Oprea, aşa cum l-am cunoscut cu toţii, ca un om foarte corect, foarte integri, foarte eficient, şi-a făcut foarte bine treaba și datoria în Parlamentul României, astăzi este liderul grupului nostru parlamentar de la Senat, va reuşi să facă viitoarea administraţie a Craiovei să fie corectă şi în folosul cetăţeanului. Cred că domnul Oprea are capacitatea să devină partenerul mediului de afaceri din Craiova şi, pe lângă dezvoltarea în investiţii existente, cel mai important lucru va fi să atragă alte investiţii mari şi importante în Craiova, unde, din acest punct de vedere, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat în rău şi este de datoria viitorului primar al Craiovei să readucă oraşul la măreţia la care a fost odată”, a spus Buşoi.

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj a susținut la rândul său că partidul își va trimite mai mulți primari de calibru din țară să-l sprijine pe Mario Ovidiu Oprea în cursa pentru primăria Craiova, profitând de ocazie să ceară și demisia contracandidatului din partea PSD. „Am înţeles că azi domnul Genoiu şi-a depus candidatura din partea PSD. În mod normal, de azi, nu mai avem nici primar interimar, pentru că dacă este corect, dacă este cinstit, dacă respectă legea, domnul Genoiu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de primar interimar, din CL Craiova, pentru că dânsul a fost ales pe listele partidului domnului Băsescu, Partidul Mişcarea Populară. Îi solicităm public să îşi dea demisia, să respecte legea, dacă nu, mâine îi vom solicita în scris domnului prefect să îi înceteze mandatul. Noi venim în faţa electoratului cu un om integru, un om care a demonstrat în administraţie, a fost consilier judeţean, senator, un om care a demonstrat că este serios, care nu a avut probleme cu legea şi ştie ce probleme au craiovenii. Va fi susţinut în toată această campanie electorală de primari ai noştri din ţară, precum primarul Timişoarei, îi va fi alături domnul Ilie Bolojan de la Oradea, un om care în ultima perioadă a atras investiţii private de peste 200 de milioane euro”, a spus Ștefan Stoica.