Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, la inaugurarea Secției de Chirurgie a Spitalului Raional Cimișlia

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat recent la inaugurarea Secției de Chirurgie a Spitalului Raional Cimișlia, structură medicală renovată și dotată printr-o investiție susținută din fonduri proprii ale administrației doljene, în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat faptul că buna conlucrare cu autoritățile din Republica Moldova a constituit fundamentul reușitei unui proiect vital atât pentru sectorul medical, cât și pentru locuitorii din regiune.

„Am primit cu satisfacție invitația conducerii Consiliului Raional de a participa la un eveniment cu totul deosebit pentru întreaga comunitate, întrucât, așa cum am aflat de la gazdele noastre, secția de chirurgie este una dintre cele mai importante componente ale spitalului din Cimișlia, care deservește o populație de aproape 90.000 de persoane. Mă bucur că și noi, Consiliul Județean Dolj, ne-am putut oferi sprijinul pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, pentru că, așa cum se știe, noi am contribuit cu o finanțare de la bugetul propriu de peste 200.000 de euro.

Demersul, pe care l-am sprijinit cu toată hotărârea, este cu atât mai important cu cât această secție de chirurgie de la Cimișlia oferă servicii de specialitate inclusiv locuitorilor din raionul învecinat, Basarabeasca. Implicarea noastră financiară a fost aprobată în cadrul acordului de înfrățire pe care l-am semnat împreună în urmă cu un an, document în baza căruia ne-am angajat că vom susține inițiative ale omologilor noștri din Republica Moldova în domenii diverse, precum sănătate, cultură, educație sau economie. Trebuie evidențiată dedicarea totală a tuturor celor angrenați în finalizarea cu succes a acestui obiectiv, care, în mai puțin de un an, este redat comunității la standarde cu adevărat moderne, putând să ofere acum servicii de înaltă calitate.

Mă bucur, totodată, că am găsit în președintele Consiliului Raional Cimișlia, domnul Iovu Bivol, un partener deschis colaborărilor, cu disponibilitate pentru a continua această conlucrare dintre cele două părți. De altfel, i-am transmis că îi vom sta alături și în derularea altor demersuri în domeniul medical, un domeniu în care, în ultimii ani, CJ Dolj a căpătat foarte multă experiență prin investițiile pe care le-a implementat. În acest sens, ne-am asumat deja un angajament durabil față de sectorul sanitar, angajament care în ultimii ani s-a tradus în investiții deja finalizate sau în curs de realizare cu o valoare cumulată de peste 35 de milioane de euro.

Sigur că nu ne vom opri aici și, așa cum a obișnuit, Consiliul Județean va continua eforturile necesare pentru a face să se materializeze o nouă serie de inițiative menite să aducă beneficii notabile pentru doljeni. Este un semnal pe care doresc să-l transmit și partenerilor și prietenilor noștri din Raionul Cimișlia, alături de care, sunt convins, vom pune în operă și alte demersuri investiționale semnificative”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

BIROUL DE PRESĂ