Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la deschiderea de an școlar la Școala Gimnazială „Constantin Gheorghiță”, din Podari

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la manifestările organizate de către Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, din Craiova, și de către Școala Gimnazială „Constantin Gheorghiță”, din Podari, cu ocazia începerii noului an de învățământ, context în care a subliniat rolul esențial pe care îl joacă în obținerea performanțelor în educație relația dintre profesori și elevi, pe de-o parte, dar și îmbunătățirea continuă a infrastructurii de studiu, pe de altă parte.

„Am rămas impresionat de ceea ce am putut să văd la cele două unități școlare din Craiova și Podari, unde am fost prezent pentru a marca deschiderea noului an de învățământ. Sunt două instituții solide, cu un corp de profesori de excepție, dedicați elevilor, dar și cu niște copii implicați, dornici să obțină rezultate bune. Am văzut o relație de conlucrare între elevi și pedagogii lor, un parteneriat care, dezvoltat de-a lungul anilor de studiu, se materializează în numeroase premii și concursuri câștigate. La acest succes contribuie, bineînțeles, baza materială, dar și dezvoltarea constantă a infrastructurii educaționale, esențială pentru obținerea performanțelor școlare.

Dacă despre Școala Gimnazială «Mircea Eliade», din Craiova, nu sunt foarte multe lucruri neștiute, plasându-se, an de an, pe podiumul unităților de învățământ din Dolj, vreau să evidențiez, o dată în plus, Școala Gimnazială «Constantin Gheorghiță», din Podari, pentru numeroasele premii dobândite de elevii de aici. Este una dintre cele mai bune structuri din județ, cu peste 40 de copii care au fost recompensați astăzi pentru reușitele obținute la concursurile naționale și chiar internaționale. Toate aceste lucruri pozitive sunt datorate cadrelor didactice, pe care doresc să le felicit din toată inima, părinților și bunicilor, care au grijă de acești copii minunați, și, bineînțeles, elevilor, care înțeleg de la aceste vârste fragede că trebuie, în primul rând, să muncească, pentru că apoi vor veni și beneficiile.

La Podari, ajungem de mai mulți ani, la deschiderea anului școlar, atrași de ceea ce se întâmplă în această localitate, dar și pentru un om cu totul special, așa cum a fost primarul Constantin Gheorghiță, care a făcut foarte multe lucruri bune atât pentru școală, cât și pentru întreaga comunitate. Acum suntem alături de Aurel Gheorghiță, pe care îl asigur de întreg sprijinul nostru pentru a continua ceea ce tatăl său a început și pentru a finaliza toate proiectele inițiate în interesul locuitorilor din Podari”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La festivitățile organizate la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, din Craiova, și la Școala Gimnazială „Constantin Gheorghiță”, din Podari, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, au participat senatorul Lavinia Craioveanu și deputatul Ion Călin.

 

BIROUL DE PRESĂ