Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, la Universitatea din Craiova, la deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Forumului Carierei

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, la Universitatea din Craiova, la deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Forumului Carierei,   context în care a evidențiat implicarea administrației în proiecte, inițiative și investiții capabile să contribuie la dezvoltarea economică a zonei și la susținerea întreprinzătorilor care pot crea locuri de muncă stabile.

Alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul organizat în Aula „Mihai I al României“ au mai luat parte rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, subprefectul județului Dolj, Cristian Șovăilă, viceprimarul municipiului Craiova Stelian Bărăgan, directorul general al INCESA, prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu, exponenți ai mediului de afaceri și studenți.

„Ne onorează să fim astăzi alături de dumneavoastră, așa cum am fost încă de la prima ediție a Forumului Carierei – un demers cu adevărat benefic pentru județul nostru, întrucât formează o punte de legătură între principalii angajatori doljeni și specialiștii de mâine, actualii studenți ai Universității din Craiova. Oricât de multe sondaje de opinie vor fi realizate, vom avea același rezultat – crearea locurilor de muncă reprezintă prioritatea în mediul urban, în timp ce, în mediul rural, lumea își dorește infrastructură îmbunătățită, conexiuni mai rapide cu localitățile mari.

Plecând de la această idee, apreciez că ar trebui să privim mai atent către tot ceea ce s-a realizat în ultimii zece ani, atât în Craiova, cât și în restul județului Dolj. Sunt 111 unități teritorial-administrative și, în acest moment, nu există nicio primărie care să nu fi implementat cel puțin un proiect cu finanțare nerambursabilă, ceea ce înseamnă un progres notabil în direcția dezvoltării acestei zone. De aceea, județul nostru este unul dintre primele la atragerea fondurilor din surse externe.

Consiliul Județean Dolj și-a dorit foarte mult să sprijine mediul de afaceri pentru crearea locurilor de muncă, sens în care a înființat primul parc industrial, care reprezintă un succes deplin. Am trecut deja la o nouă etapă de realizare a celei de-a doua platforme economice, High-Tech Industry Park, pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, o platformă prin care oferim facilități companiilor care aduc o contribuție semnificativă pe piața muncii.

Mulți dintre antreprenorii care s-au stabilit aici ne-au spus că au ales să investească în Dolj pentru că există Aeroportul Internațional Craiova, un obiectiv care aparține Consiliului Județean și care asigură conexiuni directe cu mari orașe din Europa, dar și din afara ei. Mă bucur să pot transmite acest semnal pozitiv, care ne arată faptul că sunt numeroase aspecte în care zona noastră evoluează. Sunt multe elemente care concură și conduc către o dezvoltare pe termen lung a municipiului Craiova și a județului Dolj“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

BIROUL DE PRESĂ