Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat luni lansarea unei noi curse aeriene directe, Craiova – Bruxelles, zborurile urmând să fie operate din decembrie 2018

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat luni lansarea unei noi curse aeriene directe, Craiova – Bruxelles, zborurile urmând să fie operate din decembrie 2018. Noua rută a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținute la Aeroportul Internațional Craiova (AIC) de Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și directorul general al AIC, Mircea Dumitru.

„Suntem bucuroși să anunțăm un eveniment pe care îl așteptam de foarte mult timp: deschiderea rutei Craiova – Bruxelles. Chiar la această oră, în București are loc, în paralel, o conferință de presă organizată de compania Wizz Air, în cadrul căreia este prezentată lansarea acestei noi curse de pe Aeroportul Internațional Craiova. Zborurile vor fi operate chiar din această iarnă, mai precis din data de 15 decembrie.

Craiova – Bruxelles este o rută care ajunge până în inima Europei și care vine într-un moment foarte important pentru noi – preluarea președinției UE de către România. În acest context, în 2019 vor avea loc două mari evenimente în orașul nostru: un simpozion cu peste 400 de participanți din domeniul industriei auto și o altă întâlnire, legată de existența Brigăzii Multinaționale Sud-Est, la care vor fi prezente peste 250 de persoane.

Ne vom implica în continuare în investițiile pe care Consiliul Județean Dolj le realizează pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, iar anul viitor vom începe lucrările de extindere a terminalelor de sosiri și plecări, lucrări cu o valoare estimată la circa opt milioane de euro, finanțare pe care o vom asigura din bugetul propriu al instituției noastre.

De asemenea, vom amenaja o nouă parcare pentru pasageri și, așa cum deja se știe, în curând vom construi și dota, printr-un proiect cu finanțare europeană, o unitate de pompieri în apropierea aeroportului. Aș mai adăuga faptul că în această săptămână traficul va depăși 300.000 de călători, o evoluție care ne determină să grăbim implementarea acestor măsuri“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

În cadrul conferinței de presă, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a reiterat angajamentul instituției în realizarea investițiilor impuse de creșterea notabilă a volumului de activitate la AIC.

„Încep prin a felicita conducerea Aeroportului Internațional Craiova pentru această nouă rută, pe care o anunțăm astăzi, și prin a mulțumi companiei Wizz Air pentru seriozitatea care definește colaborarea noastră.

În condițiile în care, în prezent, vorbim deja despre atingerea unui număr de 300.000 de pasageri, nu credem că ne mai desparte mult timp de momentul în care vom depăși pragul de 500.000 de călători. Aceasta face neîncăpătoare actualele terminale, astfel că vom iniția în perioada următoare proiectul de extindere a zonelor de sosiri și plecări. Aeroportul Internațional Craiova rămâne unul dintre principalele noastre obiective investiționale și sper că ne vom revedea cât mai curând, pentru a marca împreună o nouă reușită“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a precizat: „Craiova – Bruxelles este o rută pe care ne-o doream de aproape 3 ani, iar acum putem anunța faptul că va fi lansată în data de 15 decembrie. Pentru început, zborurile vor fi operate de 2 ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă. Tarifele pornesc de la 14,99 euro pe tronson, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de euro pentru o călătorie dus-întors.

Nu discutăm astăzi despre programul de vară și noutățile pe care le-ar putea aduce el. Craiova – Bruxelles este o rută care începe chiar din ultima lună a acestui an, iar biletele tocmai s-au pus în vânzare. Noi ne-am grăbit să o anunțăm, pentru a fi suficient timp ca informația să ajungă la toți beneficiarii. Cred însă că ne vom mai întâlni o dată, probabil la începutul lunii octombrie, moment în care vom vorbi despre programul de vară, despre ce urmează de la finalul lunii aprilie 2019.

Așa cum cunoașteți, frecvențele de operare deja au crescut pe o serie de rute. Milano – Bergamo și Londra – Luton sunt acum zboruri zilnice. Barcelona a revenit la două curse pe săptămână, Madrid a crescut la trei, la fel și Roma. Avem convingerea că, în programul de vară, surprizele vor fi cu mult mai mari și în privința creșterii frecvențelor, dar și a noilor destinații.“

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse externe regulate către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv și Köln, precum și zboruri estivale către Antalya.

 

COMUNICAT WIZZ AIR

 

WIZZ AIR LANSEAZĂ O NOUĂ RUTĂ DE LA CRAIOVA CĂTRE BRUXELLES CHARLEROI, ÎN BELGIA

11 RUTE NOI AU FOST ANUNȚATE ÎN ÎNTREAGA REȚEA ASTĂZI

CRAIOVA,6august2018: Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa, anunță lansarea unei noi rute de la Craiova spre Bruxelles Charleroi, în Belgia. Ruta este una dintre cele 11* nou anunțate astăzi în întreaga rețea extinsă a Wizz Air.

Noua cursă va fi operată de două ori pe săptămână, marțea și sâmbăta, începând cu data de 15 decembrie. Clienții care doresc să exploreze frumoasele atracții turistice din Belgia și să se bucure de stilul de viață activ pot rezerva locuri de astăzi pe wizzair.com, cu prețuri începând de la 69 RON**.

În primele șapte luni ale anului 2018, WIZZ a transportat peste 4,5 milioane de pasageri pe rutele sale cu tarife reduse din România, cu 13% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent, și peste 260.000 de pasageri de la și spre Craiova. În prima parte a anului Wizz Air a atins un indicator important la Craiova, depășind 1 milion de pasageri transportați de la începerea operațiunilor, iarpână la finalul lunii iulie aproape 1,2 milioane de pasageri au călătorit cu WIZZ de la Craiova. Subliniind angajamentul față de țara noastră, compania aeriană și-a extins semnificativ operațiunile în România, cu patru noi aeronave alocate bazelor sale și a anunțat în acest an 25 de noi rute către și din România. WIZZ oferă acum 144 de rute către 22 de țări de pe 10 aeroporturi din România, sprijinind mai mult de 5.300 de locuri de muncă locale*** în industria aviației, transporturilor, hotelieră și turismului și va avea 9.400.000 de locuri la vânzare în 2019, cu 8% mai mult decât anul trecut.

Astăzi, Wizz Air anunță extinderea rețelei sale din Europa și dincolo de aceasta cu 11 noi rute. Pasagerii WIZZ care caută oportunități de călătorie interesante pot explora acum 17 destinații noi în 13 țări. Incluzând noile rute anunțate astăzi, WIZZ adaugă peste 125 de noi rute în 2018 și peste 700 de zboruri săptămânale suplimentare pe serviciile existente, prin intermediul rețelei sale extinse și diversificate care acoperă 44 de țări.

NOUA RUTĂ WIZZ AIR CRAIOVA – BRUXELLES CHARLEROI:

 

Ruta Zile de operare Începând din Tarife de la**
Craiova – Charleroi marți, sâmbătă 15 decembrie 2018 69 RON

 

Sorin Ratz, Head of Corporate Communications la Wizz Air (interimar), a declarat: “WIZZ este compania aeriană europeană care încearcă întotdeauna să creeze din ce în ce mai multe conexiuni de călătorie pentru clienții săi din întreaga Europă și dincolo de ea. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, suntem încântați să extindem în continuare rețeaua noastră din ce în ce mai mare din România. Suntem încrezători că noul serviciu care leagă Craiova de capitala belgiană va oferi o opțiune convenabilă și ieftină atât pentru călătorii în scop de afaceri, cât și pentru ceiîn scop recreativ. Astăzi anunțăm și alte 10 noi rute care vor începe la sfârșitul lunii octombrie și se vor adăuga celor peste 600 de rute deja disponibile clienților noștri. Vom continua să extindem rețeaua noastră și să oferim prețuri cu adevărat accesibile, precum și să stimulăm economia locală a comunităților pe care le deservim”.

SFÂRȘIT

 

Despre Wizz Air

 

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 104 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 141 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 4.000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 30 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni (până la 30 aprilie 2018). Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost numită recent „European Airline of the Year 2017” de Aviation 100, o publicație anuală renumită care recunoaște cele mai performante companii din domeniul aerospațial.

 

 

For more information:

 

Sorina Ratz, Wizz Air Group, communications@wizzair.com

Daniel Amzăr, Free Communications, daniel.amzar@freecomm.ro

 

Urmăriți-ne Twitter: @wizzair

 

* Cele 11 rute noi anunțate azi sunt: Budapesta – Doncaster Sheffield; Craiova – Bruxelles Charleroi; Tirana – Dortmund; Vilnius – Lviv; Pristina – Mulhouse; Pristina – Dortmund; Pristina – Memmingen; Varșovia – Vienna;Gdansk – Kharkiv;Wroclaw – Kharkiv;Lviv – Bratislava

**Un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse

***Conform ACI se estimează facilitarea a 750 de locuri de muncă la fiecare 1 milion de pasageri transportați anual

 

Notes for Editors:

  • All flights operated on Airbus A320 aircraft, with 180 seats and A321 aircraft with 230 seats
  • New Airbus A321 deliveries started in November 2015
  • For free pictures of aircraft, crews and logo library please visit http://wizzair.com/en-GB/press