Premieră: BEC ar putea face apel la decizia TMB în cazul candidaturii lui Mircea Diaconu

urna vot1 Premieră: BEC ar putea face apel la decizia TMB în cazul candidaturii lui Mircea Diaconu poze

Surse BEC susțin că o ședință a Biroului Electoral Central care să dezbată strict acest subiect ar putea fi convocată pentru duminică dimineață, membrii biroului fiind deja contactați pentru a-și da cu părerea în privința utilității unui asemenea demers. 

Reamintim că Biroul Electoral Central a respins recent candidatura lui Mircea Diaconu ca independent la alegerile europarlamentare din 25 mai, în temeiul precedentelor decizii de incompatibilitate ale Agenției Naționale de Integritate și ale instanțelor, însă Tribunalul Municipiului București a admis azi contestația formulată de actor, stabilind că ex-liberalul are dreptul de a candida.

După sentința de azi de la TMB, membrii BEC au fost contactați în vederea unei reuniri a biroului, în dimineața de duminică pentru a discuta, “având în vedere decizia Tribunalului Bucuresti de admitere a contestației formulate de domnul Mircea Diaconu, calitatea Biroului Electoral Central de a formula apel la acestă decizie și, eventual, oportunitatea unui astfel de demers”.

La această oră, nu e sigur dacă o asemenea ședință a BEC va avea loc, episodul constituind o premieră în istoria alegerilor din România. “Nu avem calitatea de a depune noi contestație la Decizia Tribunalui cu privire la Diaconu. Legea distinge că noi decidem ca BEC pentru admiterea sau respingerea candidaturilot, iar cetățenii resotisanți și comunitari sau partidele pot depune contestație și NU BEC”, a opinat unul dintre membrii Biroului Electoral Central.