Premianții PSD: Manda și Olguța și-au dat licența în alegeri la europarlamentare

olguta manda 1 Premianții PSD: Manda și Olguța și au dat licența în alegeri la europarlamentare poze

 

Mulțumiți de locul I pe țară printre filialele pesediste, cei doi lucrează la „teza de doctorat” din toamnă „Victor Ponta – președinte”

Liderii de la municipiu și județ ai PSD Dolj și-au făcut bilanțul după alegerile europarlamentare în care PSD Craiova a obținut cel mai bun procent dintre marile municipii, iar PSD Dolj cel mai mare număr de voturi la nivel naționa pentru lista de candidați a PSD-UNPR-PC.

“Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute în judeţul Dolj, unde am obţinut 55,99 %, al doilea scor ca şi procent pe ţară, primul scor ca şi număr de voturi. Prin comparaţie cu restul judeţelor, Doljul a adus 117.000, judeţul de pe locul al doilea aducând 98.000 de voturi. Este foarte adevărat că în ceea ce priveşte procentele judeţul Olt a depăşit puţin judeţul nostru, dar nu ne deranjează că a ieşit pe locul întâi pentru că urmează alegerile prezidenţiale. Dacă analizăm rezultatele obţinute în Dolj în comparaţie cu alegerile europarlamentare din alţi ani, în 2009 în Dolj s-a obţinut un procent de 29 % la sută în condiţiile în care media pe ţară a fost 31 %. Acum avem 55, 9 la sută în Dolj și 37 la sută pe național. Diferenţa dintre noi şi cei care au obţinut locul doi este mai mare decât procentul obţinut de PSD pe toată ţara. Ca și număr de voturi, avem peste 50.000 de voturi în plus față de 2009, când am luat peste 60.000 de voturi. Chiar dacă, în momentul în care această nouă echipă a preluat conducere mulți au crezut că suntem prea tineri și prea lipsiți de experiență pentru a conduce campanii electorale și a câștiga alegeri, cred că am dovedit prin ceea ce am realizat acum că, dacă suntem uniți, dacă ținem unul la altul, putem obține rezultate de excepție. La unele localităţi am obţinut mai multe voturi decât la alegerile locale, ceea ce înseamnă că organizaţiile noastre s-au mobilizat mai bine. Sunt mulţumit de activitatea colegilor noştri, în mare, însă sunt şi situaţii care trebuie să le discutăm între noi acolo unde nu au mers aşa de bine lucrurile. La alegerile următoare îmi doresc să mergem tot aşa crescător”, a spus Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

Șefa organizației Craiova a PSD, Lia Olguța Vasilescu se mândrește la rândul său cu supremația în clasamentul pe municipii.

“Le mulţumesc tuturor celor care ne-au votat, care au avut încredere în noi şi sper că vor avea în continuare, pentru că scorul obţinut de noi pe Craiova şi pe judeţul Dolj ne obligă să fim foarte responsabili în ceea ce vom face de acum înainte în administraţie în primul rând. Oamenii, când ies la vot, sunt interesaţi de proiectele administraţiei locale, mai puţin de ceea ce se întâmplă la Guvern şi mai puţin de ceea ce se întâmplă în Parlamentul European, din păcate, chiar dacă miza acestor alegeri a fost una foarte importantă, pentru ceea ce se va întâmpla de acum înainte în Parlamentul European, pentru comisarul pe care îl vom trimite acolo. Ştiam de la început că vom avea primul scor pe România, Craiova s-a clasat ca municipiu care a adus scorul cel mai mare pentru PSD dintre marile municipii reşedinţă de judeţ, pentru că s-au făcut mai multe sondaje de opinie la nivel naţional în care s-au analizat atât partidele cât şi primarii care sunt în exerciţiu, în toate sondajele an ieşit primarul cu cea mai mare încredere a populaţiei, iar ca şi partid am ieşit cu cea mai mare încredere pentru PSD. Sigur că suntem mulţumiţi de rezultat, dar putea să fie şi mai bine. Vom face o analiză în perioada următoare pentru că avem secţii unde s-a obţinut 31 la sută dar şi secţii unde am avut 81 la sută. La finalul acestei săptămâni, vom lua şi nişte măsuri în urma analizei pe care o facem. În toamnă vrem să fim municipiul şi judeţul care să se bată la primul scor. Este o surpriză pentru noi că nu am luat în considerare anumite persoane. Mircea Diaconu a obţinut un scor foarte bun, l-am ajutat foarte mult. Nu credeam că o să ia peste celelalte partide. Practic, la Craiova ne-am bătut cu Mircea Diaconu. Am crezut, la început, că ne-a bătut Târgu-Jiu, după ce s-au centralizat voturile am văzut că între noi şi celălalt competitor a fost o diferenţă de 4.000 de voturi. Cât despre conducerea partidului, nu știu cine va conduce PSD după ce Victor Ponta devine președinte, dar țin să anunț de-acum că dacă se gândește cineva să vină pe la noi în campanie, îi dau afară din oraș. Singura noastră grijă până la toamnă e „Victor Ponta – Președinte””, a spus Lia Olguța Vasilescu.