Prefectura Dolj: Un ultim omagiu adus celui care a fost subprefect al judeţului Dolj, Ionel Ciobotea (1952-2015)

ciobotea ionel Prefectura Dolj: Un ultim omagiu adus  celui care a fost subprefect al judeţului Dolj, Ionel Ciobotea (1952 2015) poze

Mesajul rostit de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, la ceremonia religioasă care s-a desfăşurat marţi, 14 iulie 2015, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, ca un ultim omagiu adus  celui care a fost subprefect al judeţului Dolj, Ionel Ciobotea (1952-2015)

 

„Amărăciunea şi tristețea au cuprins zilele acestea Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, din cauza dureroasei și prematurei despărțiri de domnul subprefect Ionel Ciobotea. În aceste momente parcă nici cuvintele nu ne mai ascultă, pentru că simt și ele că am pierdut un om şi un prieten care a ales să plece de lângă noi mult prea devreme.

Aici, în Piaţa Mihai Viteazul, domnul Ionel Ciobotea a organizat de-a lungul anilor nenumărate ceremoniale în cel mai mic detaliu, aşa cum îi era obiceiul, și iată că astăzi îl primim noi, tot în acest loc, dar încoronat cu flori. Amintirea sa va rămâne vie în sufletele noastre, a celor care l-am cunoscut, a celor cu care a colaborat, a celor pe care i-a condus, i-a iubit, i-a respectat şi le-a fost prieten, a tuturor celor care îl petrecem astăzi pe ultimul drum.

Această veste tristă, a trecerii în nefiinţă a domnului subprefect Ionel Ciobotea ne-a tăiat răsuflarea. Deşi ştiam că se lupta de ceva timp cu boala, inima sa de leu părea de neînvins şi gata să treacă peste orice obstacol, însă, din păcate, timpul nu a mai avut răbdare, iar nouă, celor care l-am prețuit, nu ne-a mai rămas decât să ne resemnăm.

S-a născut la 1 iunie 1952 în comuna doljeană Secu, într-o familie simplă, tradiţională, care l-a învățat să respecte mai înainte de orice, cele mai de preţ valori ale acestei lumi, și pentru care cel mai important lucru a fost ca fiul să ajungă un om mare. Şi iată că a dus la îndeplinire dorinţa părinţilor, uimindu-i pe dascăli şi colegi cu dorinţa de a fi între primii la învăţătură și de a se autodepăși. A muncit ca să se întreţină, şi-a întemeiat propria familie şi a dat viaţă celor doi copii – Andrei şi Mihaela, cei pentru care a fost model şi îndrumător.

Ionel Ciobotea a absolvit două facultăţi – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Drept. În data de 13 iulie 2001, după ce a fost declarat admis la concursul organizat de Ministerul Administraţiei Publice, a devenit Secretarul General al Prefecturii Dolj şi iată că tot într-o zi călduroasă de iulie domnia sa îşi încheie mandatul. Ca să vorbim despre activitatea pe care a desfăşurat-o pe parcursul celor 14 ani în cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Dolj, în funcţia de Secretar General şi apoi ca Subprefect, ne-ar trebui ore în şir, însă ceea ce doresc să scot în evidenţă este faptul că temelia pe care s-au bazat toate calităţile domnului Ionel Ciobotea, a fost iubirea pentru oameni.

Dacă ar fi să-l caracterizăm în câteva cuvinte ar trebui să ne referim la corectitudine, fermitate, meticulozitate, optimism, stăpânire de sine şi conştiinţa responsabilităţii misiunii sale. Avea mereu o atitudine empatică cu cetăţenii care se prezentau la audienţe, dar şi un spirit de observaţie care îi permitea întotdeauna să sesizeze şi cele mai fine nuanţe.

De asemenea, domnia sa a reprezentat întotdeauna o punte de comunicare între aparatul de specialitate al Prefectului şi celelalte instituţii. A reuşit să se facă respectat şi îndrăgit de către angajaţii Instituţiei Prefectului, cărora le-a câştigat încrederea pentru că a fost cel care a avut mereu uşa deschisă pentru orice problemă profesională sau personală a fiecăruia.

Închei această tristă cuvântare spunându-vă că dacă îl veţi căuta vreodată pe domnul subprefect Ionel Ciobotea, să-l căutaţi în inimile dumneavoastră. Dacă îl veţi găsi, înseamnă că domnia sa încă trăieşte! Am pierdut un om, dar am câștigat un ambasador în ceruri!

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”