Prefectura Dolj: Sindicaliştii de la Poştă s-au întâlnit cu prefectul Deca

deca sindicalisti Prefectura Dolj: Sindicaliştii de la Poştă s au întâlnit cu prefectul Deca poze

Prefectul judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca s-a întâlnit azi, în jurul orei 16, cu reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) filiala Dolj.
Din partea Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) filiala Dolj au venit Saulea Doinea şi Serbu Mirel pentru a cere sprijinul Instituţiei Prefectului şi a prezenta refuzul CN Poşta Română de a-şi asuma tentativele de redresare a Poştei Române, intentia managementului fiind de a se utiliza exclusiv tăieri de drepturi salariale şi concedieri.

Reprezentanţii SLPR filiala Dolj au prezentat aspectele care au generat starea conflictuală din Poşta Română:

– conducerea companiei a transmis la SLPR o adresă prin care solicita sindicatului analiza pentru diminuarea numărului de tichete de masă şi îi informa despre intenţia de a concedia în cursul anului 2013 un număr de 1800 de angajaţi din mediul urban la nivelul ţării;
– managementul companiei informează sindicatul despre intenţia acesteia de a desfiinţa peste 1300 de ghişee poştale din mediul rural avand ca efect concedierea a încă 1300 de angajaţi;
– restructurarea reţelei poştale prin reducerea cu aproape 50% a numărului de subunităţi poştale de pe teritoriul ţării.
Sindicaliştii resping ferm orice acţiune a conducerii CN Poşta Română şi solicită conducerii identificarea şi implementarea de soluţii de consolidare a Poştei Române. De asemenea mai solicită conducerii respectarea contractului colectiv de muncă, iar în cazul concedierii să primească cele trei salarii compensatorii.

 

“Am încercat să culeg informaţii de la Bucureşti despre această situaţie. Mi s-a transmis că nu sunt multe persoane la nivel de judeţ care vor fi disponibilizate. Dar din ceea ce îmi spuneţi dvs. ar trebui să fie disponibilizate 150 de persoane în medie pe judeţ. Cred că cel mai bine ar fi ca SLPR să discute la nivel central toate aceste aspecte şi ar trebui făcută o analiză economică din partea membrilor sindicatului. Mă preocupă problemele oamenilor; voi încerca să analizez în detaliu această situaţie împreună cu echipa mea de consilieri şi voi înainta săptămâna viitoare un material către Bucureşti”. – a afirmat Prefectul judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca.

 

 

Biroul de presă,
27.02.2013