Prefectura Dolj: Şedinţă de Colegiu Prefectural

costeaciobotea Prefectura Dolj: Şedinţă de Colegiu Prefectural poze

Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a convocat miercuri, 31.10.2012, şedinţa Colegiului Prefectural pe luna în curs, în Sala de Videoconferinţe a Palatului Administrativ.
În cadrul acesteia a fost prezentat raportul privind acţiunile de control desfăşurate în anul 2012 de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj în prevenirea accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale; informarea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Dolj, privind calitatea aerului şi nivelul radioactivităţii pe raza municipiului Craiova; raportul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Dolj privind controalele efectuate în scopul prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului; raportul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, a siguranţei elevilor şi personalului didactic în trim. III 2012.
Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a supus aprobării membrilor Colegiului Prefectural un Proiect de Hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj şi în zona adiacentă acestora. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.
“Hotărârea vizează, între altele, intensificarea acţiunilor comune ale Inspectoratului de Poliţie Dolj cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova şi Poliţia Locală Craiova, precum şi a controalelor în zona unităţilor şcolare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, absenteismului şcolar, a faptelor de comerţ ilicit, traficului şi consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, vor fi verificate sistemele de pază şi securitate din şcoli, şi vor fi luate măsuri pentru înlăturarea deficienţelor constatate. Totodată, vor fi organizate activităţi specifice pentru prevenirea accidentelor rutiere, inclusiv prin creşterea patrulelor şcolare având în vedere instalarea sezonului rece,” a declarat Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea.

Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj-Biroul de Presă