Prefectura Dolj: Prefectul Sorin Răducan, printre pompierii craioveni, de ziua lor

DSC 15961 Prefectura Dolj: Prefectul Sorin Răducan, printre pompierii craioveni, de ziua lor poze

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat vineri, 26 februarie 2016, la evenimentul prilejuit de sărbătorirea a 83 de ani de Protecţie Civilă în România, a 150 de ani de la înfiinţarea primei Companii de Pompieri din Municipiul Craiova.

De asemenea, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a luat parte la ceremonialul de înmânare a Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, în prezenţa secretarului de stat MAI, Raed Arafat, şi a generalului de brigadă Ovidiu Vasilică, împuternicit inspector general în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cu acest prilej a declarat:

“ Sunt deosebit de onorat să mă aflu alături de dumneavoastră în acest moment prilejuit de marcarea a trei evenimente atât de importante în viaţa bravilor pompierilor doljeni – 83 de ani de Protecţie Civilă în România, 150 de ani de la înfiinţarea primei Companii de Pompieri din Municipiul Craiova şi înmânarea Drapelului de Luptă al unităţii.

La celebrarea celor 83 de ani de Protecţie Civilă în România, doresc să adresez un mesaj de deplină consideraţie, de gratitudine şi de felicitare celor aflaţi în linia întâi în lupta pentru ocrotirea populaţiei Doljului: profesioniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj.

Protecţia Civilă, prin structurile sale,se află într-un proces continuu de transformare şi reprezintă un garant generator de încredere şi siguranţă, fiind permanent în slujba comunităţii şi un element de bază al societăţii moderne.

De asemenea, nu trebuie să uităm faptul că în urmă cu câteva luni s-au împlinit 150 de ani de la înfiinţarea Companiei de Pompieri Craiova, iar în acest moment putem afirma cu tărie faptul că dumneavoastră, pompierii doljeni, vă puneţi viaţa în slujba cetăţenilor ori de câte ori este nevoie, daţi dovadă de curaj, devotament şi profesionalism, demonstrând că această activitate de apărare a semenilor în faţa stihiilor naturii primează înainte de orice.

Primirea Drapelului de Luptă, aprobat prin decret prezindenţial, un simbol naţional care se bucură de deplina preţuire în breasla din care faceţi parte, nu este decât o reconfirmare a recunoştinţei de care aveţi parte pentru toate eforturile pe care le depuneţi zilnic în interesul comunităţii.

În numele Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj, dar şi în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, doresc să vă mulţumesc pentru modul ireproşabil în care vă faceţi datoria. Vă urez succes în îndeplinirea nobilei dumneavoastră misiuni! La mulţi ani, Protecţie Civilă! La mulţi ani, dragi pompieri!”.