Prefectura Dolj: Prefectul Sorin Răducan la conferinţa de lansare a proiectului „Garanţii pentru TINEri!” al BNS

costin raducan Prefectura Dolj: Prefectul Sorin Răducan  la conferinţa de lansare a proiectului „Garanţii pentru TINEri!” al BNS poze

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat miercuri, 19 noiembrie 2014, la conferinţa de lansare a proiectului „Garanţii pentru TINEri!”, implementat de Blocul Naţional Sindical în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Prefectul Judeţului Dolj a vorbit despre importanţa înfinţării de noi locuri de muncă, în special în rândul tienerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat.

„În calitate de prefect al judeţului Dolj, vă felicit pentru organizarea unui târg de locuri de muncă adresat în principal angajatorilor interesaţi să recruteze tineri care nu au absolvit examenul de bacalaureat dar se află în căutarea unui loc de muncă.

Totodată, doresc să salut prezenţa preşedintelui Blocului Naţioanl Sindical (BNS), domnul Dumitru Costin, unul dintre cei mai implicaţi lideri sindicali în ceea ce priveşte implementarea proiectelor de sprijin pentru tinerii aflaţi la început de profesie.

«Garanţii pentru TINEri!» este o iniţiativă lăudabilă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un proiect cu finanţare din fonduri europene,  întrucât, suntem conştienţi cu toţii că tinerii sunt șansa României, iar într-o societate îmbătrânită aceştia trebuie promovaţi, încurajaţi şi sprijiniţi. Şomajul în rândul tinerilor este o problemă persistentă în întreaga lume, nu doar în ţara noastră, care, în ciuda îmbunătăţirii condiţiilor economice, rămâne la cote foarte ridicate.

 Înfiinţarea de noi locuri de muncă, în special în rândul acestei categorii, reprezintă o prioritate pentru Guvernul României, dar încă ne lovim de lipsa de încredere a angajatorilor care nu vor ca posturile oferite de ei să fie ocupate de persoane fără experienţă. Dacă tinerii rămân în afara pieţei muncii pentru o perioadă lungă de timp, pierd din abilităţi,  motivare şi eficienţă, şi se vor integra mai greu atunci când vor găsi, în cele din urmă, oferte potrivite.

Este adevărat că implicarea autorităţilor este vitală pentru susţinerea unei noi generaţii, dar este nevoie şi de o modificarea a mentalităţilor, iar în acest context doresc să-i felicit pe angajatorii care au răspuns invitaţiei dumneavoastră şi au ales să stea la aceeaşi masă cu posibilii viitori angajaţi. Iar aici trebuie amintit faptul că potrivit art. 80 din Legea 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ beneficiază de sprijin financiar din partea Guvernului, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat.

În final, doresc să le urez succes tinerilor care au venit astăzi aici în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă potrivit competenţelor profesionale dobândite în cadrul procesului educaţional”.

 

 

 

 

 

 

Biroul de presă

INSTITUŢIA PREFECTULUI  JUDEŢULUI DOLJ