Prefectura Dolj: Mesajul prefectului Deca, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei

deca ciobotea Prefectura Dolj: Mesajul prefectului Deca, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei poze

Ziua Mondială a Meteorologiei reprezintă o ocazie pentru a scoate în evidenţă activitatea pe care serviciile meteorologice şi hidrologice naţionale o desfăşoară, pentru a supraveghea vremea şi pentru a proteja viaţa şi bunurile. Trebuie subliniat faptul că Instituţia Prefectului Dolj susţine activităţile şi proiectele iniţiate de specialiştii şi se implică în mod direct în acţiunile ce vizează protecţia cetăţenilor împotriva fenomenelor extreme.
Aniversarea de astazi reprezinta totodată un alt prilej de evidenţiere a importanței investiţiilor continue în infrastructura meteorologică şi hidrologică, a cooperării globale şi necesitatea informațiilor precise meteorologice şi climatice pentru comunitatea locală și chiar pentru țara noastră.
Informarea meteo certă și promptă poate ajuta în mod esențial la scăderea riscului și consecințelor dezastrelor naturale, ceea ce constituie elemente de bază ale dezvoltării durabile a unei națiuni, a lumii întregi. Predicția corectă a modificarilor climatice pe termen scurt și mai ales lung reprezintă o condiție esentială în fața provocarilor secolului XXI.
În incheiere, de Ziua Mondială a Meteorologiei vă transmit în numele Instituției Prefectului Dolj ”La mulți ani”.
Biroul de presă, 22.03.2013