Prefectura Dolj: Elena Costea la întâlnirea de la TG Jiu

olgutapriocosteaponta Prefectura Dolj: Elena Costea la întâlnirea de la TG Jiu poze

Prefectul județului Dolj, Elena Costea, a participat vineri, 02.11.2012, la întâlnirea regională de lucru „Abordarea problematicii regionale cu privire la dezvoltarea sectoarelor: energetic, minier, agricol și de turism”, desfășurată în municipiul Târgu Jiu.
La întrunire au luat parte prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Daniel Chițoiu și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, precum și prefecții, președinții de consilii județene și primarii municipiilor reședință de județ din Oltenia și județul Hunedoara.
Întâlnirea de lucru a avut drept scop expunerea problemelor cu care se confruntă județele reprezentate la discuții și pomovarea unor soluții pentru rezolvarea acestora, dar și stabilirea priorităților Olteniei pentru următorii patru ani.
La finalul întrunirii, prefectul Elena Costea a declarat: “A fost o întâlnire constructivă, în urma căreia premierul și miniștrii prezenți la discuții au aflat care sunt principalele probleme cu care ne confruntăm, dar și planurile de dezvoltare din următoarea perioadă. Pe lângă necesitatea investițiilor în infrastructură sau în modernizarea unităților spitalicești, ori a sistemelor de termoficare, aproape toți oficialii județelor participante la întâlnire au ridicat problema refacerii sistemelor de irigații. În ceea ce privește județul Dolj, consider prioritară combaterea fenomenului de deşertificare, fenomen care în timp poate avea efecte negative nu numai asupra agriculturii, ci şi asupra populaţiei. Astfel, este necesară continuarea finanţării programelor dedicate înfiinţării perdelelor forestiere de protecţie, cale de combatere a procesului de deşertificare şi stimularea înfiinţării de noi organizaţii ale udătorilor de apă pentru irigaţii, care să exploateze suprafeţe atât din domeniul public, cât şi din domeniul privat al statului.
Salut decizia Guvernului de a introduce noi reguli în ceea ce privește comerțul cu fructe și legume în piețele din România. Noile reglementări ar permite vânzarea în piețe doar a produselor autohtone. Astfel, producătorii nu vor mai fi nevoiți să își vândă marfa samsarilor direct din grădină și la prețuri derizorii, sau de la marginea drumurilor în spații fără nicio condiție optimă comerțului cu produse alimentare. Acest fenomen nu face decât să descurajeze agricultorii români”.

 

 

Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj-Biroul de Presă