Prefectura Dolj: Elena Costea la Conferinţa internaţională “Dialog Social European”

costea pop1 Prefectura Dolj: Elena Costea la Conferinţa internaţională “Dialog Social European” poze

Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a participat joi, 01.11.2012, la Palatul Parlamentului la Conferinţa internaţională “Dialog Social European”.
Evenimentul, desfăşurat sub înaltul patronaj al Prim-Ministrului Victor Ponta, a fost organizat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului. La conferinţă au participat ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, preşedintele AVAS, Marius Lucian Obreja, oficiali ai ministerelor muncii din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanţi ai ambasadelor, prefecţi ai mai multor judeţe ale ţării, precum şi parteneri sociali.
În cadrul conferinţei a fost ridicată problema reprezentativităţii partenerilor sociali în condiţiile legii dialogului social şi a necesităţii furnizării de informaţii corecte privind nevoile persoanelor pe care le reprezintă aceştia.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat că este necesară elaborarea unei legislaţii mai flexibile în domeniul muncii şi dialogului social, corelată cu nevoile pieţei muncii şi în acord cu contextul socio-economic intern şi internaţional.

Problematica dialogului social a fost abordată vineri, 02.11.2012, şi la Craiova, în cadrul Conferinţei Regionale cu tema “Împreună pentru dezvoltarea dialogului soical în România”, organizată de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN.
Prezentă la eveniment, Elena Costea, prefectul judeţului Dolj a afirmat:
“Guvernul depune eforturi pentru ca în România să existe dialog social real şi eficient. Am avut onoarea de a participa la Conferinţa internaţională cu tema „Dialog Social European” organizată de Guvernul României, Ministerul Muncii şi AVAS, care a avut loc la Palatul Parlamentului, unde au fost dezbătute probleme privind legislaţia muncii şi ocuparea forţei de muncă în România, în context european. Cu această ocazie, a fost lansată publicaţia “Dialog Social European”-“Ghid de informare legislativă al dialogului social european”, pe care în următoarea perioadă îl vom înainta partenerilor noştri de dialog social. Îmi exprim încrederea că prin modificările ce vor fi aduse legislaţiei în domeniu, prin consultarea şi implicarea partenerilor sociali, piaţa forţei de muncă se va putea dezvolta, crescând astfel gradul de ocupare. Ne dorim cu toţii să avem mai multe locuri de muncă, astfel încât şi economia să înregistreze o creştere semnificativă.
Închei prin a vă spune că Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj este deschisă în permanenţă sugestiilor partenerilor de dialog social şi ne vom strădui să răspundem, în condiţiile legii, tuturor cerinţelor dumneavoastră, care vin în sprijinul persoanelor pe care le reprezentaţi”.

 

Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj-Biroul de Presă