Prefectura Dolj: Discuţii cu ministrul Liviu Pop pe tema Legii Dialogului Social

costea pop Prefectura Dolj: Discuţii cu ministrul Liviu Pop pe tema Legii Dialogului Social  poze

Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a primit luni, 15 octombrie 2012, vizita Ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte legate de modificare a Legii Dialogului Social.
Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a declarat că propunerile de modificare a Legii Dialogului social au fost aduse la cunoştinţă părţilor interesate. O informare referitoare la discuţiile purtate în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social a fost, de asemenea, transmisă reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor din judeţul Dolj.
Ministrul Liviu Pop a declarat că, în cursul zilei de luni, 15 octombrie 2012, se va deplasa şi la fabrica Ford din Craiova, unde va purta discuţii cu reprezentanţii patronatului, ca de altfel cu toţi marii angajatori din România, pe tema proiectului de modificare a Legii Dialogului Social.
Proiectul privind modificarea si completarea Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, prevede ca principale modificări:
 punerea în concordanţă a prevederilor sale cu cele ale codului muncii;
 organizaţiile sindicale au dreptul de a-şi elabora reglementări proprii, de a-şi alege liber reprezentanţii, de a-şi organiza gestiunea şi activitatea;
 în vederea realizării scopului pentru care sunt constituite, organizaţiile sindicale au dreptul să folosească mijloace specifice, cum sunt: negocierile, procedurile de soluţionare a litigiilor prin mediere sau arbitraj, petiţia, pichetul de protest, mitingul, demonstratia şi greva, potrivit statutelor proprii şi în condiţiile prevăzute de lege;
 stabilirea instanţei competente să soluţioneze conflictele de muncă.

Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj-Biroul de Presă