Prefectura Dolj: Diplome de merit pentru salvatorii de la Segarcea

poze premiere Prefectura Dolj: Diplome de merit pentru salvatorii de la Segarcea poze

Astăzi, 16.04.2013, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Marius Deca, Prefectul judeţului Dolj, a acordat diplome de merit lt. col. Mazilu Cătălin – comandatul secţiei de pompieri Segarcea şi cpt. Nedelea Cristian- comandantul adjunct al secţiei de pompieri Segarcea, pentru devotamentul şi profesionalismul de care au dat dovadă în organizarea operaţiunii complexe de salvare a unui copil în vârstă de 3 ani ce a căzut sâmbătă într-o fântână, în localitatea Segarcea.

Elevul Marian Cristian Becheanu a fost premiat pentru participarea la salvarea unui copil în vârstă de 3 ani, dând dovadă de mult curaj şi săvârşind un act de eroism.

“Vreau să vă mulţumesc că sunteţi prezenţi la şedinţa colegiului prefectural. Vom începe cu un moment festiv şi anume cu acordarea diplomelor de merit pentru reprezentanţii ISU Segarcea şi pentru puştiul de 14 ani ce s-a oferit voluntar pentru a salva un copil în vârstă de 3 ani. Suntem mândri pentru gestul pe care l-a făcut acest tânăr. Pentru această acţiune i s-au alăturat Instituţiei Prefectului, fundaţii şi societăţi care vor sa-l premieze pe Cristian’’.-a spus prefectul judeţului Dolj, Marius Deca.
col. Constantin Florea, inspectorul şef al ISU i-a oferit lui Marian Cristian Becheanu o legitimaţie de acces permanent în unităţile de pompieri din judeţul Dolj, o diplomă şi un echipament sportiv. În vacanţa de vară elevul Marian Cristian Becheanu pleacă într-o tabără oferită de Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi la alegere tot la vară intr-o altă tabără oferită de Direcţia pentru Sport şi Tineret şi una oferită de Primarul din Segarcea.
Din partea Selgros a primit o bicicletă şi o tabletă, iar directorul Fundaţiei Artego Umanitar, David Viorel a oferit o bursă de studii în valoare de 500 lei/lună până la finele anului 2013. Acesta a afirmat că îi va acorda tot sprijinul pentru a-i asigura condiţiile necesare să înveţe, va discuta cu profesorii săi pentru a-l medita pe elev, iar dacă el demontrează că rezultatele şcolare vor fi pe măsură, bursa se prelungeşte până la finalizarea studiilor.

Biroul de presă, 16.04.2013