Prefectura Dolj: 28 de jandarmi, infectați cu noul Coronavirus

Astăzi 29.04.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel:

– 459 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

– 438 de persoane se află în carantină

– 1.834 de persoane au ieșit din carantină

– 13.254 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

– 40 de persoane vindecate

– 112 persoane confirmate pozitiv

– 2 decese

 

 

Dintre acestea, 28 de persoane lucreză în cadrul unei unități de jandarmi, o persoană este anjagată în cadrul IPJ Dolj, iar alte patru sunt cadre medicale de la unitățile spitalicești din județ.

 

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

 

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 28 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 700 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 70 de societăţi comerciale.
Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 267.000 de lei.
De asemenea, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost amendată cu 2.000 de lei de poliţişti, fiind totodată introdusă pentru 14 zile într-un centru de carantină din Craiova.

 

 

 

                                                Instituția Prefectului – Județul  Dolj