Prefectul, supărat pe primarul din Rast,din cauza unei acţiuni de turism electoral anunţate

dinca marinica giugea 19 aprilie 050 Prefectul, supărat pe primarul din Rast,din cauza unei acţiuni de turism electoral anunţate poze

Lista secţiilor de votare din Dolj nu a fost încă definitivată, între prefectura Dolj şi primăria comunei Rast apărând un diferend pe tema locaţiilor în care localnicii îşi vor exprima votul. 

Disputa a pornit, spune prefectul Nicolae Giugea, de la iniţiativa primarului din Rast, Iulian Silişteanu, de a desfiinţa secţiile de votare din Rastul Vechi, singurele secţii urmând să funcţioneze în Rastul Nou, satul contruit după inundaţiile din urmă cu şase ani, în care locuieşte însă doar o mică parte din populaţia comunei.

“La Rast avem o problemă: domnul primar a înfiinţat două secţii de votare şi amândouă la Rastul Nou, în cel Vechi le-a desfiinţat, în condiţiile în care majoritatea populaţiei stă în Rastul Vechi. Ştiu că Rastul este declarat ca o zonă turistică, este şi acel port turistic extrem de binecunoscut şi exploatat, dar nu cred că turismul trebuie activat sau vitalizat în zonă pe spinarea propriilor cetăţeni. Cetăţenii nu trebuie să stea la dipoziţia primarului, care pune un autobuz să-I ia pe cei care îi însemnează primarul: pe ăsta îl iei, pe ăsta nu-l iei. Oricare cetăţean are dreptul, prin Constituţie, la vot. Obstrucţionarea exercitării dreptului de vot este pedepsită de lege”, a declarat Nicolae Giugea, la conferinţa de presă de azi.

Prefectul spune că a înaintat o adresă edilului din Rast pentru remedierea problemei, precizând că va lua “măsurile prevăzute de lege” în cazul în care primarul nu se conformează.

“E inadminibil, din punctul meu de vedere, să faci două secţii de votare şi ambele în Rastul Nou. Nu acceptăm, eu I-am trimis o adresă domnului primar, prin care are posibilitatea să corecteze ceea ce a greşit, dacă nu, vom pune legea în funcţiune la momentul respectiv. Nu vreau să anticipez ceea ce se va întâmpla. Eu zic că domnul primar e un om cu experienţă în administraţie şi ştie foarte bine ce are de făcut. Domnul primar a avut o discuţie cu domnul subprefect şi am înţeles că asigură transportul. Mulţumesc, nu e cazul, nu prevede legea să-i iei să plimbi cetăţenii acolo unde crezi tu că e mai bine”, a mai spus Giugea.