Prefectul Narcis Purcărescu: Focarul de pestă porcină din Dolj a fost lichidat și nu mai există nicio suspiciune

IMG 0177 Prefectul Narcis Purcărescu: Focarul de pestă porcină din Dolj a fost lichidat și nu mai există nicio suspiciune poze

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj a organizat vineri, 2 noiembrie 2018,  o şedinţă de informare cu privire la virusul pestei porcine africane, la care au fost invitaţi să participe toţi primarii unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Dolj.

Şedinţa a fost organizată în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj şi Inspectoratul de jandarmi Judeţean Dolj.

Cu acest prilej, prefectul  judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat:

„Am ales ca această şedinţă să se desfăşoare în prezenţa tuturor primarilor din judeţ, precum şi în prezenţa reprezentanţilor presei, pentru că dorim ca prin intermediul dumneavoastră să facem un apel la calm în rândul tuturor cetăţenilor cu privire la virusul pestei porcine africane.

În acest moment vă putem da toate asigurările că în Dolj focarul a fost lichidat şi nu mai există nicio suspiciune privind existenţa virusului în niciuna din localităţile judeţului nostru şi vă adresăm rugămintea ca dumneavoastră să diseminaţi această informaţie. S-au sacrificat toate suinele din zona de carantină urmând ca aceasta să fie monitorizată şi în următoarele zile. Şi trebuie precizat un lucru foarte important: zona de carantina nu se va extinde!

Aşadar nu trebuie să mai existe niciun motiv de panică în rândul cetăţenilor şi dorim ca aceştia să fie foarte bine informaţi. Trebuie să ştie că toţi cei cărora li s-au sacrificat animalele vor fi despăgubiţi. Şi totodată, insistăm ca oamenii să înţeleagă că nu trebuie să mai taie porcii noaptea, pe ascuns, fără să le facă analiza de trichineloză pentru că riscăm să apară un alt pericol.

De asemenea, vă asigurăm că în cazul apariţiei unei alte zone de carantină vor fi transmise informaţii în timp util”.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj