Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, s-a întâlnit în cursul dimineții cu Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă și reprezentanții Direcției Silvice Dolj, care asguiră secretariatul tehnic al “Comisiei pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul județului Dolj”

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, s-a întâlnit în cursul dimineții cu Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă și reprezentanții Direcției Silvice Dolj, care asguiră secretariatul tehnic al “Comisiei pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul județului Dolj”,  pentru a analiza stadiul campaniei de împădurire demarată la nivelul județului în vederea stopării procesului de deșertificare în zonele cu soluri degradate. La întâlnire au mai luat parte suprefectul Flavius Sirop, deputații Ștefan Stoica și Nicolae Giugea, dar și reprezentanți ai Gărzii Forestiere – Râmnicu Vâlcea.

 

Conform datelor centralizate de comisia înființată prin ordin de prefect, la nivelul județului Dolj au fost identificate 4.278 hectare de teren ce se pretează a fi împădurite, dintre care 1.803 hectare se află în domeniul public și 2. 475 ha în proprietatea mai multor doljeni. În timpul întâlnirii de astăzi s-au stabilit etapele ce trebuie urmate pentru ca toată suprafața de teren degradat să fie împădurită. Prin urmare, se dorește cadastrarea suprafețelor care nu dețin documente emise de OCPI Dolj, iar în anumite situații se vor face demersuri pentru schimbarea categoriei de folosință a terenurilor ce urmează a fi împădurite, dar și solicitări către Ministerul Mediului pentru modificarea legislației în vigoare.

 

De asemenea, în timpul întâlnirii s-a discutat și despre stadiul campaniei de vaccinare a populației din județul Dolj împotriva SARS – COV 2, dar și de demersurile necesare pentru mărirea numărului centrelor de vaccinare.

 

 

Instituția Prefectului – Județul  Dolj