Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a participat joi, 5 decembrie 2019, la dezbaterea Bullying versus Sport.

Prefectul judeţului Dolj, domnul Dan Narcis Purcărescu, a participat joi, 5 decembrie 2019, la dezbaterea Bullying versus Sport.

Cu acest prilej a declarat:

,,Mă simt onorat să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră. Astfel de inițiative mă bucură nespus și le consider, totodată, necesare.

Bullyingul a devenit un fenomen întâlnit tot mai des în școli, din nefericire. Este o problemă extrem de delicată, care trebuie tratată cu maximă atenție și grijă.

Consider că trebuie identificate și implementate metode și strategii de prevenție a acestui fenomen.

Un pas important a fost adoptarea legii care definește, previne și interzice violența psihologică – bullying.  Legea reprezintă o victorie semnificativă pentru demnitatea copiilor, reușindu-se astfel identificarea corectă a acestui fenomen, precum și interzicerea comportamentelor care constau în violență, în toate spațiile destinate educației și formării profesionale.

Fără doar și poate, unul din factorii cei mai importanți în diminuarea acestui fenomen este sportul sau, mai bine zis, practicarea sistematică a acestuia într-un mediu organizat.  Sportul poate fi considerat ca fiind un proces de integrare socială a tinerilor, un proces interactiv, de cunoaștere, de asimilare și practicare a valorilor sportive precum fair-play, munca în echipă, spirit de echipă, devotament, dăruire, competență, competiție, întrecere, angajament, tolerență, non-violență.

Astfel, sunt de părere că trebuie să existe mai multe ore de sport la şcoală, pentru că așa mai punem încă o cărămidă la construirea unui organism sănătos, atât fizic, cât și psihic. Prin rolul pe care îl au, activităţile sportive recreative depăşesc dimensiunile unor activităţi de agrement, înscriindu-se în amplul program de pregătire şi formare a tânarului pentru muncă şi pentru viaţa socială. Căci, fiinţa umană poate fi definită prin corporalitate, mentalitate şi spiritualitate, iar sportul este cea mai bună pastilă care sigur își va face efectul.

Așa că, să facem sport!”

 

 

Biroul de presă

Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj