Prefectul Elena Costea la Ziua Pompierilor

costea iovan pompieri Prefectul Elena Costea la Ziua Pompierilor poze

Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a participat, joi, 13.09.2012, la evenimentele dedicate Zilei Pompierilor din România, evenimente ce au avut loc pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.
Cu această ocazie, Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a dat citire mesajului Ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa: “Anul acesta se împlinesc 164 de ani de la lupta din Dealul Spirii purtată la 13 septembrie 1848 de Compania de pompieri condusa de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva armatei otomane venite sa înabuşe Revoluţia română paşoptistă.
Ducând mai departe aceasta tradiţie, pompierii români au răspuns cu aceeaşi dăruire şi devotament. În misiunile zilnice de apărare a vieţii şi bunurilor ameninţate de incendii ori alte catastrofe, punându-şi deseori viaţa în pericol.
La nivel naţional, Ministerul Administraţiei şi Internelor asigură integrarea şi coordonarea acţiunilor de răspuns la dezastre ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în acest domeniu, într-o abordare completă.
Doresc să subliniez faptul că acest rol depăşeşte graniţele naţionale prin reprezentarea pe care Ministerul o asigură în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO, cu misiunea de a realiza conectarea instituţiilor civile din România la problematica NATO din domeniul Planificării Urgenţelor Civile şi al cooperarii civil-militare.
Asigurând reprezentarea României în Comitetul de Planificare a Urgenţelor Civile, Ministerul Administraţiei şi Internelor contribuie la efortul NATO de soluţionare a unor probleme referitoare la dezastre şi al managementului crizelor, inclusiv prin facilitarea contribuţiei României cu experţi civili în domeniul de referinţă.
Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă este cel mai complex sistem adoptat de România în 2004. Conform statisticilor, peste 800 persoane din România sunt asistate zilnic de echipajele de prim-ajutor. Acesta este un semnal că România avea nevoie stringentă de expertiză pe domeniul asistenţei de urgenţă, resuscitare şi descarcerare.Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitate şi Descarcerare (SMURD) este un sistem ce oferă a creştere esenţială a calităţii şi eficienţei furnizate persoanelor a caror viaţă este în pericol.
Acţiunile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, a incendiilor sau a altor dezastre fac parte din activitatea dumneavoastră iar campaniile de informare a populaţiei sunt de bun augur.
Conform studiului GFK Trust Index apărut în luna martie a acestui an, pe primul loc în topul încrederii populaţiei se află pompierii. Acesta este un motiv în plus să vă acord toata încrederea mea şi să vă felicit pentru activitatea depusă cu mult efort şi stăruinţă.
Ştiu că de multe ori vă loviţi de numeroase dificultăţi iar activitatea dumneavoastră nu este una uşoară. Prin dialog, vă asigur că vom încerca să găsim soluţii la toate problemele cu care va confruntaţi .
Ştiu că echipamentele cu care acţionaţi zilnic sunt precare, deficitare. Ca ministru, am să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru îmbunătăţirea procesului de dotare.
Aniversarea de astăzi ne dă oportunitatea de a ne întoarce la istorie şi a privi spre viitor cu încredere. Am convingerea că putem dezvolta împreună acest sistem ca România să ramână un partener viabil organismelor europene care activează în acest domeniu. La multi ani!”
Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea, a transmis tuturor pompierilor: “Permiteţi-mi ca, în numele instituţiei Prefectului Judeţului Dolj şi al meu, să vă adresez, de asemenea, mult succes în activitate şi multă sănătate dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră.”

 

 
Instituţia Prefectului-Judeţul Dolj-Biroul de Presă