Prefectul Costea s-a întâlnit cu comisarul european Johannes Hahn

pod calafat dunare 1 Prefectul Costea s a întâlnit cu comisarul european Johannes Hahn poze

Prefectul Județului Dolj, Elena Costea, a participat astăzi, 30 iunie 2012, la o întâlnire cu Johannes Hahn, comisar european pentru politici regionale. Comisarul european a efectuat o vizită în România pentru a afla care este stadiul proiectelor ce se derulează în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.
Astfel, comisarul european a vizitat portul cultural Cetate, unde a fost întâmpinat de Prefectul Județului Dolj, Elena Costea, Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Puiu Hașotti, Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, Primarul Municipiului Calafat, Mircea Guță și scriitorul Mircea Dinescu. La întâlnirea de la Cetate au participat mai mulți reprezentanți ai Guvernului și ai structurilor subordonate precum și oficialități locale și județene.
Comisarul european Johannes Hahn și Ministrul Administrației și Internelor Ioan Rus, însoțiți de Prefectul Județului Dolj, Elena Costea, Președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa, secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor, Mihai Fifor, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Valentin Preda, precum și mai mulți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, a inspectat lucrările efectuate la Podul Calafat-Vidin. În ceea ce privește acest obiectiv, partea română a finalizat execuția lucrărilor ce-i reveneau în proporție de 95%.
Prefectul Județului Dolj, Elena Costea, a apreciat vizita comisarului european Johannes Hahn și a declarat că se bucură de sprijinul pe care oficialul îl acordă României.
“Este un proiect care pe noi nu poate decât să ne bucure. Am avut astăzi vizita înalților oficiali, domnul comisar Johannes Hahn, de asemenea, miniștri din Guvernul României, care au fost aici, alături de craioveni și de doljeni. Este un proiect, așa cum am spus, care nu poate decât să ne bucure și care să ne aducă pe viitor mai multe locuri de muncă, așa cum ne dorim cu toții, pentru cetățenii județului Dolj,” a declarat Prefectul Județului Dolj, Elena Costea.