Preaviz la debranşare

primaria Preaviz la debranşare poze

Craiovenii care nu-şi achita facturile în 30 de zile pot fi debranşaţi de la sistemul de încălzire după un preaviz de cinci zile dat de regia autonomă de termoficare, potrivit  noilor contracte de furnizare.   

Modelul de contract care va fi aprobat joi de consiliul local prevede ca Regia de Termoficare să emită factura până la data de 15 a lunii următoare celei facturate, scadenţa de plată fiind după alte 15 zile.

contract 300x145 Preaviz la debranşare poze

Urmează apoi penalităţi calculate la valoarea celor percepute pentru restanţele către bugetul de stat, iar în cele din urmă debranşarea, survenită la cinci zile după ce regia emite un preaviz restanţierului. “Dacă sumele datorate nu au fost achitate în termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut la art. 17, furnizorul poate să aplice un regim de limitare sau să suspende executarea serviciului cu un preaviz de 5 zile (document distinct de factură, care se transmite numai utilizatorilor care nu şi-au achitat factura în termenul legal) şi cu respectarea prevederilor legale, dar nu mai devreme de cinci zile de la transmiterea preavizului”, prevede contractul.
Reluarea furnizării nu va fi posibilă decât după ce restanţierul îşi plăteşte datoriile către regie, inclusiv costurile debranşării. “Reluarea furnizării se va face în termen de cel mult o zi lucrătoare de la efectuarea plăţii facturilor, penalităţilor şi a cheltuielilor justificate efectuate cu suspendarea serviciului, în baza actului doveditor de efectuare a plăţii prezentat furnizorului”, se menţionează în contract.

contract1 300x61 Preaviz la debranşare poze

contract.2 300x88 Preaviz la debranşare pozecontract3 300x57 Preaviz la debranşare poze

contract4 Preaviz la debranşare poze