Preafericita listă a noilor cetăţeni de onoare ai Craiovei

patriarhul daniel primar secu Preafericita listă a noilor cetăţeni de onoare ai Craiovei poze

Municipalitatea craioveană acordă în acest an titluri de cetăţean de onoare al Craiovei, distincţiile urmând a fi aprobate de soborul de consilieri locali. Ce au în comun Patriarhul Daniel, Ioan Aurel Pop şi Yulyia Dumanska? Dacă nu au deja, de joi vor împărtăşi

apartenenţa la clubul select al cetăţenilor de onoare ai Craiovei. De zilele oraşului, Primăria Craiova propune un nou lot de personalităţi care vor fi onorate cu această distincţie. Prefericitul Daniel deschide lista, pe care mai sunt incluse nume cunoscute din lumea academică şi culturală, plus 11 reprezentanţi ai echipei de handbal feminin a SCM Craiova, câştigătoarea din acest an a Cupei EHF. Sportivii au parte, pe lângă distincţia oferită de municipalitate, de premii în bani.

 Primele două propuneri aparţin primarului Mihail Genoiu, după cum se precizează în rapoartele înaintate consilierilor locali. Aflat la prima ediţie a Zilelor Craiovei ca primar în funcţie, edilul-şef ţinteşte la vârf, înaintând consiliului local numele Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române şi al Preşedintelui Academiei Române. Preafericitul Daniel este distins cu titlul de cetăţean de onoare „în semn de înaltă consideraţie pentru activitatea culturală şi ecumenică, depusă în interesul comunităţii şi pentru prestigiul adus Bisericii Ortodoxe Române, prin slujirea lucrării sfinte”, în timp ce Ioan Aurel Pop, proaspăt ales în fruntea Academiei, este recompensat pentru „modul onorant în care continuă strălucita tradiţie academică, precum şi ca expresie a aprecierii pentru profesionalismul, implicarea şi Ioan Aurel Pop 300x225 Preafericita listă a noilor cetăţeni de onoare ai Craiovei pozeresponsabilitatea dovedite în asumarea misiunii de promovare şi păstrare a culturii naţionale”.