Praful de pe tobă în Haiti

monede Praful de pe tobă în Haiti poze

Probabil într-un efort disperat de a stârpi imigraţia ilegală prin demascarea sărăciei crunte din România, autorităţile române au decis acordarea unui ajutor umanitar pentru Haiti demn de cartea minirecordurilor – 50.000 de euro.  “România va acorda asistenţă umanitară pentru Republica Haiti, în valoare de 50.000 de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ioana Muntean, la finalul reuniunii Executivului de astăzi. Suma va fi acordată din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2010, prin intermediul Programului Alimentar Mondial.
Ioana Muntean a declarat că „România se alătură astfel efortului comunităţii internaţionale de a sprijini Republica Haiti, stat grav afectat de cutremurul din 12 ianuarie a.c., răspunzând apelului pentru asistenţă imediată făcut de Organizaţia Naţiunilor Unite la 15 ianuarie a.c.”.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că în calitate de stat membru UE, România participă, de asemenea, la eforturile întreprinse la nivel comunitar pentru a răspunde crizei umanitare din Haiti. In acest sens, Comisia Europeană a anunţat, la 18 ianuarie a.c., alocarea, din bugetul comunitar, a unui ajutor umanitar de urgenţă de 30 de milioane de euro pentru Haiti, la care se vor adăuga contribuţii de 100 de milioane de euro pentru acţiuni imediate destinate refacerii infrastructurilor guvernamentale şi de 200 milioane euro pentru reconstrucţia şi dezvoltarea ţării.
România participă cu un contingent de 21 de poliţişti la Misiunea ONU din Haiti (MINUSTAH) şi va contribui şi pe această cale la eforturile de normalizare a situaţiei din ţară”, precizează un comunicat al guvernului.