PPDD, şters de pe harta electorală la Bistreţ

ppdd odolbasa pana cilibiu 019 PPDD, şters de pe harta electorală la Bistreţ poze

Partidul Poporului cere anularea alegerilor din comuna doljeană, după ce cineva le-a retras la pachet toţi candidaţii din cursa electorală

Preşedintele filialei doljene a formaţiunii lui Dan Diaconescu spune că a depus deja o plângere penală legată de problema de la Bistreţ, solicitând în acelaţi timp în instanţă reînscrierea paritului în cursa electorală. Mihai Cilibiu spune că întreg lotul de candidaţi ai partidului de la Bistreţ a fost retras, prin fals, din competiţia electorală pentru primăria şi consiliul local din localitate şi dă vina pe preşedintele biroului electoral din comună care a avizat mişcarea.

Partidul Poporului a depus liste complete pentru alegerile locale din comuna Bistreţ, respectiv un candidat de primar şi un lot complet de candidaţi la consiliul local, cu tot cu rezerva de supleanţi prevăzută de lege. Numai că pepedediştii n-au avut parte prea multă vreme de listele complete, la ora actuală nemaiavând picior de candidat înscris oficial în competiţie în comuna din sudul judeţului. Asta după ce mai marii biroului electoral de circumscripţie din localitate au primit şi au şi aprobat cereri de retragere din cursa electorală în numele tuturor candidaţilor PPDD din comună.

Candidaţii PPDD, specie dispărută în comuna Bistreţ

Şeful PPDD Dolj spune că a sesizat deja procurorii să elucideze minunea electorală petrecută la Bistreţ, susţinând că numai printr-un fals grosolan putea rămâne fără candidaţi partidul. “Am sesizat deja organele în drept să cerceteze cele petrecute la Bistreţ. E inadmisibil să se întâmple aşa ceva într-o ţară normală. Am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti şi aşteptăm silă fie soluţionată cât mai urgent. Plângerea penală am depus-o împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Bistreţ, pentru că, fără concursul lui, nu se putea petrece o asemenea minune. Am fost pur şi simplu scoşi de pe buletinele de vot. De unde aveam înainte şi canidat de primar şi listă completă de candidaţi pentru consiliul local, acum nu mai avem nimic. Lucrurile însă nu vor rămâne aşa. Nu permitem nimănui să-şi bată joc de noi”, a spus Cilibiu.

Cilibiu acuză falsuri cu toptanul

Preşedintele PPDD Dolj susţine că Biroul Electoral de Circumscripţie din Bistreţ a luat în considerare nişte documente false atunci când a admis cererile de retragere din cursa electorală a candidaţilor PPDD. “Cineva s-a dus şi a depus la biroul electoral nişte falsuri, nişte aşa-zise cereri de retragere semnate chipurile de candidaţii noştri. E clar că sunt falsuri, vede oricine compară semnăturile de pe cererile de retargere cu cele de pe declaraţiile de acceptare a candidaturii. E incredibil că preşedintele biroului de circumscripţie le-a acceptat pur şi simplu. Şi nu e vorba de una-două, ci de cereri depuse în numele tuturor candidaţilor noştri. Eu am şi vorbit cu ei ulterior, şi din 17 câţi erau în total, doar doi sau trei au spus că au semnat cereri de retragere”, a povestit Cilibiu.

PPDD cere reînscrierea în cursa electorală şi ameninţă cu anularea alegerilor

Pe lângă plângerea penală a cărei soluţionare o aşteaptă, reprezentanţii partidului poporului au mai cerut şi instanţei de judecată să-I repună în jocul electoral, mai precis să completeze buletinele de vot tipărite pentru comuna Bistreţ cu candidaţii partidului. Şeful PPDD Dolj spune că, în caz contrar, va solicita anularea alegerilor din comuna respectivă, care, consideră Cilibiu, se desfăşoară în ilegalitate. “Am făcut şi acţiune separată în instanţă, la judecătoria Băileşti, prin care solicităm să se refacă buletinele electorale, adică să cie completate cu candidaţii noştri. Nu se poate ca alegerile să se desfăşoare la Bistreţ cu buletine de vot pe care să nu figurăm. Dacă nu ni se aprobă solicitarea, vom cere anularea alegerilor din comuna Bistreţ”, a mai spus Cilibiu.
Reclamaţiile PPDD Dolj au ajuns şi la urechile membrilor BEJ, care însă au precizat că nu au competenţă să judece asemenea speţă. “Au fost şi la noi cei de la PPDD, dar nu avem în atribuţii să soluţionăm asemenea cereri. I-am îndrumat să se adreseze instanţei, însă, din experienţa anterioară ştiu că asemenea acţiuni se soluţionaează de regulă după data desfăşurării alegerilor. E o situaţie ciudată. Eu am discutat şi cu preşedintele de Birou de la Bistreţ şi mi-a spus că aceeaşi persoană a depus atât candidaturile PPDD, cât şi cererile de retragere. Pe de altă parte şi cei de la partid s-au sesizat că le-au dispărut candidaturile mult prea târziu, după expirarea termenului de contestaţie. Candidaturile au rămas definitive pe 5 mai, iar ei au descoperit problema abia pe 20”, a spus preşedintele BEJ Dolj, Gheorghe Daşu.