Portret de campion/ Petrişor Pătra, juniorul K1, 12 victorii prin KO

patra si puca Portret de campion/ Petrişor Pătra, juniorul K1, 12 victorii prin KO poze

Petrişor  Pătra este un luptător K1 care a reuşit,  la numai 15 ani, să câştige 12 meciuri prin KO.  Tânărul craiovean provine dintr-o familie de sportivi, mama practicantă de atletism iar tatăl pasionat de judo.

Petrişor Pătra îşi aminteşte şi acum, cu nostalgie, de prima dată când a intrat în sala de antrenament a clubului PowerGym Craiova, la antrenorul Ionuţ Pucă. Se întâmpla în urmă cu doi ani. Încă de atunci şi-a dat seama că visul lui este să devină luptător profesionist K1.

Rep: De ce K1?

Petrişor Pătra: A fost singurul sport care m-a motivat. Înainte de K1, am practicat, o perioada de 2 ani, atletismul. Aici un cuvânt greu de spus l-a avut mama care a practicat foarte mulţi ani acest sport. Dacă la început mi-a plăcut, cu timpul, pasiunea a dispărut, poate şi din cauza lipsei participării la competiţii. Mai apoi, tatăl meu, practicant de judo, care îl cunoştea pe domnul antrenor Ionuţ Pucă, a decis să mă ducă la un antrenament, la dânsul la sală, să văd dacă aş fi interesat de K1. Îşi dorea să practic un sport de autoapărare. Atunci a fost momentul decisiv. Mi-am dat seama că acest sport mă reprezintă şi am decis că vreau performanţă. Nu este uşor, însă îmi doresc să fiu cel mai bun chiar dacă asta implică sacrificii. Acum, de exemplu, suntem în căutare de sponsori care doresc să ne susţină, măcar cu o parte din cheltuieli.

 

Rep: Câte victorii ai reuşit să obţii în cei doi ani?

Petrişor Pătra: 14 victorii, din 16 meciuri disputate. Precizez că 12 dintre acestea au fost obţinute prin KO.  Cel mai greu meci disputat a fost cel din vara lui 2012, la Local Kombat Bodyguard, unde am câştigat la puncte. Pot spune că a fost şi cel mai lung meci pe care l-am susţinut. La polul opus se situează un meci de 10 secunde, pe care l-am câştigat prin KO, în capitală, la Cupa King Auto. Un alt meci pe care sunt mândru că l-am câştigat a fost cel din septembrie 2012, prin KO, la categoria 55 de kg, când am reuşit să devin campion naţional.

 

petrisor patra Portret de campion/ Petrişor Pătra, juniorul K1, 12 victorii prin KO poze

 

Rep: Ce înseamnă pentru cei din jurul tău practicarea acestui sport?

Petrişor Pătra: Cei care mă susţin necondiţionat sunt părinţii mei. Sunt mândrii de mine şi de ceea ce am realizat într-un timp atât de scurt. În plus, ei sunt şi principalii mei susţinători financiari. Acest sport implică şi cheltuirea unor sume importante de bani. În jur de 1000 de euro pe lună cam la atât ajunge pregătire mea. Aici sunt incluse suplimentele, echipamentul, deplasările s.a.m.d. Apoi, la şcoală, doamna dirigintă a fost din primul moment alături de mine. Mi-a înţeles pasiunea pentru acest sport şi mi-a spus, de mai multe ori, că mă susţine ori de câte ori am nevoie. În ceea ce priveşte colegii, unii au fost surprinşi de alegerea mea. De ceva vreme s-a dus vestea prin şcoală că practic K1 şi unii colegi tot încearcă să mă provoace să mă bat cu ei. Îi evit de fiecare dată şi aşa voi face şi în continuare. Nu mă pot lupta cu ei pentru că le sunt mult superior din punct de vedere al antrenamentelor. Eu înţeleg asta, dar ei nu.

Rep: Cât timp dedici antrenamentelor?

Petrişor Pătra: 4 ore pe zi. Avem antrenament 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara. Programul meu începe la ora 7, când mă trezesc, pentru că la 8 avem antrenament. Merg la şcoală, după terminarea orelor îmi fac temele şi apoi fug iar la antrenament. Cam aşa îmi petrec eu o zi. Deşi poate părea monoton nu este deloc aşa, în principal, datorită modului în care se desfăşoară antrenamentele. Domnul antrenor Ionuţ Pucă reuşeşte, cu fiecare dintre noi, să ne stimuleze într-un mod special. Este altfel decât ceilalţi antrenori. Se implică foarte mult, ţine legătura permanent cu familiile noastre şi îşi dă interesul pentru noi şi în afara sălii de antrenament. Probabil acesta este secretul pentru care dumnealui este cel mai bun antrenor.

petrisor patra morosanu Portret de campion/ Petrişor Pătra, juniorul K1, 12 victorii prin KO poze

 

Rep: Cine sunt idolii tăi?

Petrişor Pătra: Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu. Îmi plac foarte mult cum luptă. Uneori mă inspir din tehnicile pe care le folosesc în meciuri însă eu îmi doresc să îmi formez cu stil aparte prin care să mă fac cunoscut. Spre exemplu, cel mai mult, îmi plac loviturile cu genunchiul, acestea fiind, de cele mai multe ori, modalitatea prin care am obţinut KO în meciuri.

Rep: Ce planuri ai pentru viitor?

 Petrişor Pătra: Ţinând cont că sunt în calasa a VIII a, acum mă pregătesc pentru admitere. Am mai multe variante, însă pe primul loc este Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”, apoi, mai departe, aş vrea să urmez facultatea şi să devin profesor de sport. Din punct de vedere sportiv doresc să devin luptător profesionist K1. Acum mă pregătesc de admitere aşa că am lăsat-o mai uşor cu antrenamentele pentru că am mai mult de învăţat, o perioadă, pentru a-mi atinge scopul. Apoi din vară îmi doresc să reîncep pregătirea la nivelul de până acum şi să particip la toate competiţiile. Şi binenţeles să le câştig, preferabil prin KO.