Portret de campion junior: Roxana Ene, atleta cu peste 50 de medalii

roxana ene Portret de campion junior: Roxana Ene, atleta cu peste 50 de medalii poze
Craioveanca Roxana Ene, o tânără de 17 ani, este deja cunoscută în lumea sportului ca o speranţă a atletismului românesc. Elevă în clasa a XI, la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”, Roxana Ene a moştenit pasiunea pentru atletism de la mama sa, Eugenia Ene, care îi este şi antrenoare.  “Am descoperit atletismul ca un mod de a-mi petrece timpul liber, mergând cu mama mea la antrenamentele sportivilor pe care îi pregătea. De la “plaisirism” până la pasiune şi dorinţa de a fi cel mai bun, a fost doar o chestiune de timp. Prin prisma acestui fapt, urmărind marile competiţii sportive mi-am ales şi un idol, în persoana campioanei mondiale şi olimpice, atleta americană Allyson Felix.”, a povestit Roxana Ene.
Din momentul în care şi-a dat seama că s-a născut să fie atletă, tânăra a participat la toate competiţiile începând cu categoria copii I, numărul medaliilor pe care le are acasă ajungând la 50. Cu toate acestea, sportiva este ferm convinsă că doar prin muncă va reuşi, în continuare, să fie cea mai bună. Antrenamente zilnice, uneori şi câte 4 ore pe zi, reprezintă, pentru Roxana Ene, cheia succesului.
“Pe lângă pasiune, sportul de performanţă presupune multe sacrificii, începând cu programul de pregătire, zilnic între 2 ore -4 ore de antrenament, alimentaţie corespunzătoare (fără excese), odihnă, recuperare, cantonamente de pregătire şi multă seriozitate”, a adăugat Roxana Ene. Cu toate astea, atletismul merită, susţine tânăra.
Anul 2013 este caracterizat de către atletă ca fiind un an foarte important.  “Este anul în care am ca obiectiv îndeplinirea baremului pentru participarea la Campionatul European de Juniori” . Mai apoi, dacă totul va decurge conform speranţelor mele, mă gândesc la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Binenţeles voi continua pregătirea în acest sport şi în viitor  iar începutul anului viitor mă voi decide ce facultate o să urmez”, a spus sportiva.
roxana ene2 Portret de campion junior: Roxana Ene, atleta cu peste 50 de medalii poze