Ponta și Olguța au deschis oficial șantierul la Cartierul Chinezesc – VIDEO

ponta 23 Ponta și Olguța au deschis oficial șantierul la Cartierul Chinezesc   VIDEO poze

Lucrările la proiectul de pe strada Caracal, unde vor fi realizate peste 1800 de locuințe, a debutat oficial ieri, în prezența oficialităților române și chinezești. 

ponta 6 Ponta și Olguța au deschis oficial șantierul la Cartierul Chinezesc   VIDEO poze

Chinezii au fost reprezentați la ceremonia de pe strada Caracal, pe lângă un modest grup de muncitori, de șeful companiei Shandong Ningjian Construction Group, ce care va realiza ansamblul rezidențial, precum și de ambasadorul Republicii Chineze la București, Xu Feihong.

ponta 36 Ponta și Olguța au deschis oficial șantierul la Cartierul Chinezesc   VIDEO poze

Partea română a fost, de asemenea, reprezentată la nivel înalt, primarul Lia OLguța Vasilescu aducându-i la Craiova pentru eveniment pe premierul Victor Ponta, alături de miniștrii Liviu Dragnea și Mircea Dușa.

ponta 35 Ponta și Olguța au deschis oficial șantierul la Cartierul Chinezesc   VIDEO poze

Dușa este de altfel direct interesat de reușita chinezilor, primele 250 de unități locative realizate urmând a fi rezervate cadrelor militare din  Craiova, în contul terenului pe care MApN l-a pus la dispoziția primăriei Craiova pentru realizarea celor 23 de blocuri.

 

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: ”Cartierul va avea absolut toate funcţionalităţile, inclusiv grădiniţă, locuri de parcare, spaţii comerciale, chiar şi o piscină, la preţuri aproape de dumping pentru piaţa românească – 400 euro/mp. E un preț aproape de locuință socială, dar vă asigur că locuinţele sunt de cea mai bună calitate şi toate materialele de construcţie vor respecta standardele pe care le prevede legislaţia românească. Chiar dacă investiţia vine din partea Chinei, circa 40 de milioane de euro, cei care vor lucra aici, în acest şantier, vor fi români, firmele subcontractoare sunt din zona noastră şi, de asemenea, materialele de construcţii vor fi luate de pe piaţa craioveană”.

Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Xu Feihon: ”Proiectul acesta de cartier de locuinţe de la Craiova a luat fiinţă anul trecut în septembrie când premierul Ponta a vizitat China şi a participat împreună cu premierul chinez Li Keqiang la semnarea Memorandumului dintre Banca de Dezvoltare a Chinei, Grupul de firme de construcţii Ningjian Shandong şi Primăria Craiova. Este prima dată când un proiect este construit în baza unui parteneriat dintre o firmă chineză şi o autoritate locală din România“.

Premierul Victor Ponta: ”Lucrurile stau în felul următor: anul trecut era totul pregătit pentru vizita în China şi doamna Vasilescu, aşa cum o cunoaşteţi, ne-a spus că nu e posibil să nu fie şi ea prezentă pentru a semna un memorandum pentru un cartier de locuinţe în Craiova. Vă daţi seama că n-am reuşit să îi spunem nu. Aşa s-a semnat acel memorandum în faţa celor doi prim-miniştri. Probabil că, la acea dată, puțin dintre noi chiar credeau că acest proiect va fi realizat. Mă bucur că, până la urmă, Olguța a avut dreptate“