Ponta și Dragnea, promisiuni în tandem la Craiova, pe „ruta” Stadion – Autostradă – Spital Regional

ponta 53 Ponta și Dragnea, promisiuni în tandem la Craiova, pe „ruta” Stadion   Autostradă   Spital Regional poze

Mai marii GUvernului, prezenți la inaugurarea lucrărilor la Cartierul Chinezesc de pe Strada Caracal, s-au întrecut în promisiuni de investiții pentru obiective de interes din Craiova. 

Tonul l-a dat ministrul Liviu Dragnea, luat în primire de primarul Lia Olguța Vasilescu încă din discursul festiv de la inaugurarea de șantier. „Vreau să-i mulțumesc pentru prezență domnului ministru Dragnea și să-i amintesc că, în curând, îl așteptăm la Craiova cu o investiție la fel de importantă. Este vorba de stadion”, a spus Lia Olguța Vasilescu. „Într-o săptămână anunțăm câștigătorul!”, a liniștit-o, din grupul de oficiali guvernamentali, Liviu Dragnea.

ponta 23 Ponta și Dragnea, promisiuni în tandem la Craiova, pe „ruta” Stadion   Autostradă   Spital Regional poze

Premierul Victor Ponta a preluat apoi ștafeta, anunând apropierea deynodământului în privința autostrăzii Craiova – Pitești, obiectiv scos la licitație de Guvern de mai bine de doi ani. „La autostrada Craiova-Pitești a trebuit să întârziem cu procedura până se aprobă Masterplanul de transport și acum o să primim ultimele observații. Domnul ministru Ioan Rus m-a asigurat că în maximum o lună primim de la Comisia Europeană și acordul final și atunci putem să anunțăm și câștigătorul. Avem mai multe companii care au participat, ele au fost evaluate, dar trebuie să fie în cadrul Masteplanului”, a precizat Victor Ponta.

În finalul vizitei de la Craiova, încheiate la Căminul de Bătrâni, premierul a mai ținut să facă un anunț, legat de cele trei spitale regionale promise de Executiv și finanțate din fonduri europene: „Am reușit până la urmă, și nu a fost ușor, am tot negociat cu Comisia Europeană, cu Digi Regio, cu doamna comisar Corina Crețu, care ne-a ajutat foarte mult, și, până la urmă, am aprobat în guvern memorandumul și va fi în Progamul Operațional Regional proiectul cu cele trei spitale regionale: Craiova, Cluj, Iași, în formula următoare: proiect de 100 de milioane de euro fiecare ca spital regional, 50 de milioane de euro contribuția UE, 40 de milioane contribuția guvernului, 10 milioane de euro autoritatea locală. Eu zic că și autoritățile locale sunt puternice și pot bugeta pe trei ani cele zece milioane. Va fi un singur proiect, adică un spital aproape identic în toate cele trei orașe. Sigur, autoritățile  trebuie să pună la dispoziție terenul”.