Pompierii doljeni au scos un porc din hazna

În ultimele 48 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 44 situaţii de urgenţă după cum urmează:

 

INCENDII: 1

  • 24.11.2019, ora 17.51, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul electric din locuința lui M.M.I., din mun. Craiova, str. Dr. Victor Papillian. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la materialele combustibile din componențe tabloului electric al locuinței. În urma acestuia a ars izolația din mase plastice a conductorilor electrici din componența tabloului electric. Cauza probabilă de incendiu fiind un scurtcircuit electric (conductor electric defect). La intervenție a participat și o echipă de la CEZ Distribuție Oltenia care a remediat deranjamentul.

 

ALTE SITUAŢII DE URGENŢĂ – 7    

  • 24.11.2019, ora 11.39, Secția Pompieri Craiova a intervenit, în com. Ișalnița, cu o autospecială pentru salvarea unui animal (porc) căzut într-o hazna cu adâncimea de cca. 2 m. Operațiunea de salvare a decurs cu bine, iar animalul a fost scos în siguranță și înapoiat proprietarului.
  • 24.11.2019, ora 14.05, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru deblocarea ușii de la intrarea în locuința doamnei C.P., din mun. Craiova, Calea București. După deblocare, proprietara, în vârstă de 91 de ani, conștientă, a fost preluată și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de către un echipaj SAJ Dolj.
  • 23.11.2019, ora 09.37, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială  pentru deblocarea unei uși de apartament în mun. Craiova, Bld 1 Mai. Echipajul de pompieri, ajuns la locul solicitat a găsit în interiorul locuinței o persoană conștientă căruia i sa acordat primul ajutor medical de către echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Dolj.
  • 23.11.2019, ora 13.35, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru toaletarea parțială a unui copac care era rupt și sta să cadă pe o anexă gospodărească, în mun. Craiova, bld Carol 1.
  • 23.11.2019, ora 14.06, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru degajarea unui copac (salcie) căzut pe carosabil, în mun. Craiova, str I. D. Sârbu. Echipajul de pompieri, a toaletat copacul astfel încât partea carosabilă a fost degajată și redată traficului pietonal.
  • 23.11.2019, ora 18.19, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru eliminarea pericolului de producere a unei explozii la o centrală termică, în mun. Craiova, str. Aleea Bariera Vâlcii. La sosirea echipajului de pompieri, la locul indicat, s-a constatat că este vorba de o degajare de abur de la sistemul de recirculare a apei.
  • 23.11.2019, ora 19.15, Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru salvarea unei feline (pisică) imobilizată în rostul de dilatație al unui bloc, în mun. Craiova, str. A.I. Cuza.

 

INTERVENŢII ALE SERVICIUL MOBIL DE URGENŢĂ REANIMARE ŞI DESCARCERARE 36 astfel:   

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 4 intervenţii.

Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A) – 13 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A) – 2 intervenţii.

Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 5 intervenţii.

Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) –  3 intervenţii.

Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

 

 

Compartimentul Informare și Relații Publice