Poliţiştii doljeni au aplicat zeci de amenzi pentru neutilizarea centurii de siguranţă

politisti duba 1 Poliţiştii doljeni au aplicat zeci de amenzi pentru neutilizarea centurii de siguranţă poze

Ieri, 5 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţişti rutieri ai Formaţiunilor de Poliţie Calafat, Băileşti, Segarcea, Filiaşi, Dăbuleni, Bechet şi ai Biroului Rutier Craiova au acţionat în conformitate pentru reducerea riscului rutier, prin combaterea principalelor cauze generatoare de accident şi impunerea utilizării centurilor de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie.

Pe lângă obiectivul de reducere a numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, s-a urmărit verificarea în trafic a autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii au controlat în trafic 427 autoturisme, dintre care 97 auto înmatriculate în străinătate, astfel fiind constatate 163 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în sumă totală de 11.410 lei, conform OUG 195/2002 R.

Au fost aplicate 17 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 13 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 14 şoferi amendaţi pentru neacordare prioritate pietoni, 53 sancţiuni au fost aplicate de poliţişti pentru neportul centurii de siguranţă.

19 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În aceeaşi zi, efectivele Biroului Rutier, au organizat şi executat în  Craiova o acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi  regulamentar în traversarea străzii, prin  loc prevăzut cu indicator sau marcaj.

Poliţiştii rutieri au legitimat aproximativ 130 persoane, iar 110 auto au fost controlate în trafic. Ca urmare a activităţilor întreprinse au fost aplicate 50 sancţiuni în valoare de 6370 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule 18 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.