Poliţia rutieră ne trage pe dreapta la sondaj

m trafic strazi Poliţia rutieră ne trage pe dreapta la sondaj poze

Studiu de circulaţie: Două ministere îşi dau mâna să facă miercuri anchetă fără amenzi pe drumurile patriei.  Acţiunea demarată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va derula pe drumurile naţionale în două reprize.

“Mâine, 18 august 2010, între orele 8:00-12:00 – 14:00-18:00, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale, organizează studiul de circulaţie denumit ”Ancheta Origine-Destinaţie”. Studiul este de interes public şi se constituie în bază de date statistice pentru determinarea fluxurilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocării bugetelor şi ajustării strategiilor de dezvoltare.

Acesta face parte din acţiunea „Recensământul Circulaţiei Rutiere”, acţiune la nivel european, care se va desfăşura în acest an pe întreaga reţea de drumuri publice din România.

În puncte determinate prin metode statistice (conform listei anexate), pe întreaga reţea de drumuri naţionale se vor afla mâine echipe de recenzori şi agenţi de circulaţie care vor invita conducătorii de vehicule pe o banda de rezervă (acostament sau banda a I-a) pentru a le fi adresat un set de întrebări, după cum urmează:
 originea plecării în cursă (ex: din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca etc);
 destinaţia cursei (ex: către Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui, Constanţa etc.);
 ruta (ex: Nădlac-Arad-Deva, Bucureşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu etc.);
 scopul călătoriei (ex: turistic, afaceri, navetă, alte scopuri);
 vehicule de marfă: felul mărfii;
 vehicule de pasageri: nr. de pasageri.

Numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de înmatriculare/identificare nu vor fi înregistrate sau menţionate în formularele de studiu.

Recenzorii vor purta însemne specifice şi vor consemna răspunsurile pe formulare tipărite.

De aceea invităm publicul, prin intermediul mass media, să dea tot concursul recenzorilor şi să accepte să răspundă întrebărilor ce se constituie în studiul intitulat „Anchetă Origine-Destinaţie”.

Echipele de recenzori sunt astfel dimensionate încât să fie evitată strangularea circulaţiei, formarea şirurilor sau întârzierea în trafic. Este posibil ca în perioadele cu trafic intens, peste vârfurile prognozate, să poată apărea întârzieri. Pentru posibile astfel de situaţii, solicităm înţelegerea şi cooperarea conducătorilor auto.
„Recensământul Circulaţiei Rutiere” este o acţiune de studiere a traficului rutier si permite:
 fundamentarea strategiilor şi politicilor locale de dezvoltare a reţelei rutiere;
 fundamentarea planificarii şi proiectării investiţiilor rutiere;
 planificarea lucrărilor de întretinere şi reparare a drumurilor;
 fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei;
 stabilirea şi urmarirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră;
 elaborarea de statistici cu caracter naţional şi internaţional în legătură cu evoluţia şi distribuţia traficului pe reţeaua rutieră”, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrasructurii.