Poliţia locală fuge de austeritate pe scutere electrice

m comunitar plus comunitar Poliţia locală fuge de austeritate pe scutere electrice poze

Foştii agenţi comunitari n-au voie să cumpere maşini, dar au dezlegare la pistoale letale şi neletale şi scutere electrice.

Regulamentul de orgenizare şi funcţionare al poliţiei locale craiovene ca fi aprobat în şedinţa de joi a consiliului local Craiova, la pachet cu bugetul serviciului. Poliţia locală are la dispoziţie în acest an ceva mai mult de 8 milioane de lei noi, bani din care trebuie să-şi asigure plata saklariilro pentru cei peste 300 de agenţi, plata utilităţilor, a carburanţilor, precum şi dotarea cu uniforme noi şi armament.

Poliţia locală trebuie să cumpere în acest an vreo 280 de uniforme, plus 90 de pistoale letale şi 50 de pistoale neletale, care valorează împreună vreo 300.000 de lei. La acestea se adaugă 80 de bastoane cu şocuri electrice a 10o de lei bucata.

Ceva mai slab vor sta agenţii poliţiei locale la capitolul transporturi. Primind atribuţii pe linie de ordine publică, aceştia au solicitat primăriei achiziţia a opt autoturisme. Vor primi în schimb şase scutere, întrucât achiziţia de maşini e blocată şi în acest an, scuterele cu pricina fiind singurele mijloace de transport permise de austeritatea actuală. Ca să meargă la sigur, poliţiştii locali, se angajează să nu mărească în 2011 consumul de combustibil pe seama celor 6 vehicule, acestea fiind electrice şi cu o valoare estimată de 3o00 de lei bucata.

Schimbarea siglei de pe maşini şi alte echipamente din poliţia comunitară în Poliţia Locală va costa şi ea 4800 de lei.