Poliția Locală Craiova continuă acțiunile de identificare a celor care transportă și depozitează deșeuri în condiții ilegale

 

 

În urma patrulărilor de rutină de luni, 5 aprilie 2021, polițiștii locali au depistat un alt cetățean – Buzătoiu Petruț Virgil, domiciliat în Terpezița, cu mașina înregistrată pe firma SC Greenfield Project Service, în timp ce încerca să abandoneze deșeuri în zona străzii Dobrogea.

Conform procedurii, a fost sesizată Garda de Mediu Dolj. Cetățeanul riscă o amendă în cuantum de 15.000 lei și confiscarea vehiculului. De asemenea, va suporta contravaloarea operațiunilor de salubrizare a terenului, ce vor fi efectuate de SC Salubritate Craiova.

 

Poliția Locală Craiova acționează zilnic, în toate cartierele municipiului, în vederea depistării celor care transportă și depozitează deșeuri în condiții ilegale. Astfel, polițiștii locali au surprins, vineri și sâmbătă, două dubițe care transportau ilegal moloz în zona cartierului Făcăi și pe str. Prelungirea Bechetului din municipiul Craiova, iar duminică a fost depistată, în Centrul Vechi, o altă persoană ce transporta, într-o remorcă, saci de rafie plini cu deșeuri.

În mai puțin de o lună, Poliția Locală Craiova a identificat și imobilizat un număr de șase autovehicule (autoutilitare, microbuze și camioane) și un număr de cinci căruțe pe mai multe străzi din Craiova: str. Nicolae Bălcescu, Calea București, str. Nicolae Iorga, str. Prelungirea Bechetului, Centrul Vechi, str. Dobrogea, str. Maria Zaharia, str. Bărăganului etc. Poliția Locală a sesizat de fiecare dată Garda de Mediu, care a dispus sancțiunile prevăzute de reglementările în vigoare.

Reamintim că persoanele care nu respectă legislația privind transportul deșeurilor au primit amenzi în valoare de 15.000 lei fiecare. De asemenea, le-au fost confiscate mașinile/căruțele și le-au fost imputate cheltuielile efectuate de Salubritate Craiova pentru curățenie și transportul deșeurilor la operatori autorizați.

 

Serviciul Imagine

Primăria Craiova