Poliția Locală Craiova: Aproape 1900 de mașini ridicate în prima jumătate a anului

Având în vedere competențele conferite de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, coroborate cu prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu atribuții în domeniul circulației, au executat acțiuni și misiuni specifice, zilnic,  în vederea fluidizării traficului rutier, depistării și sancționării conducătorilor auto ce au încălcat dispozițiile legale prevăzute de legislația rutieră, precum și pentru soluționarea sesizărilor primite de la cetățeni, în special pentru deblocarea căilor de acces la drumul public.

În acest sens, în primele 6 luni ale anului 2018, polițiștii locali au avut în vedere, cu preponderență, staționările/parcările ce pot reprezenta pericol pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, trecerile de pietoni, intersecțiile, alveolele stațiilor de călători, ocuparea cu încălcarea prevederilor legale a locurilor de parcare special amenajate pentru persoane cu dizabilități.

În urma acestor activități au fost aplicate un număr de 8.015 sancțiuni contravenționale (amenzi – 6.889; avertismente – 1.126), în cuantum total de 3.347.715 lei, totodată fiind aplicate și un număr de 11.647 puncte penalizare la permisul de conducere.

Din totalul de sancțiuni contravenționale, 5.072 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice, 213 sancțiuni pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități reglementate de  Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, iar 2.730 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea actelor administrative locale emise de autoritățile locale și centrale.

De asemenea, în 1895 de cazuri polițiștii locali au dispus și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor (cu titlu de exemplu: 1313 autovehicule ridicate în temeiul OUG nr. 195/2002, 47 pentru parcare pe spațiul verde amenajat, 112 pentru ocuparea locurilor destinate persoanelor cu handicap, 13 pentru parcarea fără drept în Centrul Istoric, etc).

Totodată, au fost soluționate toate sesizările privind blocarea căilor de acces la drumul public, în acest sens dispunându-se măsura de ridicare pentru un număr de 65 autovehicule.

 

 

 

Poliția Locală a Municipiului Craiova