Poliţia Craiova: 22790 lei, amenzi în circulaţie

ai cuza trafic masini strada Poliţia Craiova: 22790 lei, amenzi în circulaţie  poze

În cursul zilei de ieri efectivele Serviciului Poliţiei Rutiere au organizat si executat o actiune pentru prevenirea si combaterea traversărilorneregulamentare pe drumurile naţionale, dar şi pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor aflaţi angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Totodată, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat pentru verificarea legalităţii desfăşurării activităţii de taximetrie în municipiul nostru, fiind controlate 63 de autovehicule ce desfăşurau activităţi de acest tip.

Cei 24 de poliţişti angrenaţi în aceaste acţiuni au constatat 190 de abateri de natură contravenţională, din care 36 săvârşite de şoferii de taxi, 31 de neacordări de prioritate şi decât 5 traversări neregulamentare, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 22790 lei.

Deasemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 31 de permise de conducere, a fost retras un certificat de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehiculul respectiv şi a fost reţinută o autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie.

Exemple:

T.MARIN, 20 de ani, din Craiova, a condus autoturismul pe bulevardul N.Titulescu şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare pe marcaj. A fost sancţionat contravenţional conform OUG195/2002 şi i s-a reţinut permisul de conducere.

F.ADRIAN, 36 de ani, din Craiova, a fost depistat efectuând activităţi de taximetrie pe bulevardul Dacia fără a avea încheiată asigurarea pentru persoane şi bunuri. A fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 38/2003.