Podul Calafat-Vidin: “O investiție importanta pentru Oltenia” – Marian-Jean Marinescu

marijean calafat Podul Calafat Vidin: O investiție importanta pentru Oltenia   Marian Jean Marinescu poze

 
Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a fost prezent, miercuri, la Calafat, unde a avut loc ultima inspecţie tehnică a podului peste Dunăre Calafat-Vidin înainte de darea în folosinţă a acestui obiectiv.
 
Cu acest prilej, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a afirmat că podul Calafat-Vidin reprezintă o investiţie importantă pentru infrastructura din zonă, precum şi pentru economia judeţului Dolj şi a Olteniei.
 
„Am ţinut să fiu azi prezent aici, întrucât realizarea podului peste Dunăre Calafat-Vidin este o dorinţă a mea mai veche încă de pe vremea când eram prefect al judeţului Dolj, perioadă în care am avut mai multe întâlniri pe această temă cu autorităţile din Bulgaria. De altfel, decizia construirii Podului Calafat-Vidin a fost luată în anul 2000 când s-a şi semnat la Bucureşti acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice, referitoare la construirea noului pod de frontieră între cele două ţări.
 
Deşi a trecut ceva vreme de atunci, sunt bucuros să văd că acest pod va deveni funcţional în foarte scurt timp, pentru că este o investiţie importantă nu doar pentru infrastructura rutieră a acestei zone a Europei, ci şi pentru dezvoltarea economiei judeţului Dolj şi a Olteniei. Mai mult, finalizarea şi darea în folosinţă a podului Calafat-Vidin va urgenta şi construcţia autostrăzii Bucureşti – Craiova – Timişoara”, a declarat Marian-Jean Marinescu.
 
La eveniment au mai participat comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, şi europarlamentarul bulgar Vladimir Urutchev