PNŢCD: “947 – 29 iulie 2012-07-23 DRUMUL CE NE DUCE ÎNAPOI ÎN ISTORIE”

pntcd pnl 004 PNŢCD: 947 – 29 iulie 2012 07 23 DRUMUL CE NE DUCE ÎNAPOI ÎN ISTORIE poze

P.N.T.C.D. Filiala Craiova le reaminteste romanilor si supune atentiei publice evenimentele petrecute in anul 1947, luna iulie, ziua 29.  La acesata data, de trista amintire, din istoria Romaniei, guvernul comunist, in frunte cu dr. Petru Groza (initialele sunt trecute cu litere mici intentionat), instalat la putere cu sprijinul Moscovei, a inceput sa puna in practica masurile diabolice, impuse din exterior, pentru instaurarea unei dictaturi dure, pentru o perioada indelungata de timp.

S-a inceput cu dizolvarea partidelor politice democratice, si in mod special a PNTCD care castigase detasat alegerile si reprezenta cea mai mare piedica pentru comunisti. Pentru a fi siguri ca partidele politice democratice nu vor mai aparea pe scena politica, comunistii i-au arestat pe toti conducatorii si reprezentantii de vaza ai acestor partide si i-au aruncat in temnite sau pe santiere de munca silnica, pentru a fi exterminati.

Intrucat acesta actiune nu s-a dovedit suficienta, s-a trecut la prigoana intelectualior, care isi permisesera sa colaboreze cu regimurile democratice. In locul intelectualilor, comunistii au adus la putere oameni simpli, fara educatie, carora le-au pus parul in mana pentru a se impune in fata celor care nu ar fi fost de acord cu noua putere politica. Dupa ce au umplut puscariile cu elita politica si intelectuala a Romaniei, comunistii au trecut la ultima faza a planului: confiscarea tuturor averilor, nationalizarea lor si exterminarea proprietarilor care-si creasera averile cu multa truda.

Ce a urmat, stim cu totii. Romania a trecut prin cea mai dureroasa dictatura din Europa de est. Pana in anul 1989,  cand iarasi puterile straine au decis revenirea Romaniei la o stare normala, democratica. Din pacate, tara a incaput pe mana esalonului second al PCR, care sub forma unei democratii mascate, a facut o noua confiscare a avutiei tarii, dar de data asta pentru buzunarele proprii. In 23 ani de “democratie iliesciana” au aparut miliardarii in euro, care acum isi apara cu indirjire averile si libertatile.

Acesti miliardari, urmasi fideli ai comunismului, dar nu numai ei, cand au simtit ca justitia are de gand sa-i traga la raspundere pentru faradelegile create cu buna stiinta, au decis preluarea puterii prin asa-zisele “metode democratice” si reantoarcerea la dictatura. Pentru a-si implini “maretele nazuinte”, au chemat la ordine partidele slugarnice, carora le-au dat semnalul de lupta.

Cu ajutorul “politicului”, au calcat in picioare toate procedurile democratice instaurate cu mari eforturi dupa 1989 : au preluat controlul asupra MO, au limitat competentele Curtii Constitutionale (competente care ii fusesera atribuite tot de ei), au inlocuit sefii parlamentului in numai cateva minute. Si pentru ca mai era un ciot de care se mai impiedicau pentru a-si impune vointa in justitie si pentru a scapa de puscarie, iar acest ciot se numea Traian Basescu, au trecut rapid la eliminarea acestuia.

Acesti ciocli ai democratiei nu au luat in calcul replica dura a familiei europene in care am fost acceptati cu mare greutate. Intrand in acest joc antidemocratic periculos, USL-istii imaturi nu mai stiu cum sa dreaga busuiocul. Au aruncat responsabilitatea politica asupra poporului, care este chemat sa-i scape de TB pe data de 29.07.2012. Sa fie o simpla coincidenta de data cu cea din 1947, sau comunistii perversi au facut-o intentionat pentru a ne reaminti ca au ganduri serioase privind reinstaurarea dictaturii in Romania.

In memoria martirilor din 1947, vineri, 27.07.2012, ora 1800, Organizatia de tineret a PNTCD Craiova va depune lumanari si flori la Catedrala Craiova. Va invitam sa participati la acesata activitate comemorativa.

 Ing.Gh.Duduiala,  Presedinte PNTCD Craiova