PNL: Victor Ponta trebuie să demisioneze imediat, acuzațiile împotriva sa sunt incompatibile cu funcția de prim-ministru

 

 

Situația în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcție să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aștepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali. Nu avem de a face cu tematică politică, așa cum încearcă să prezinte situația Victor Ponta, ci cu acuzații de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea interna și externa a Guvernului și fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiții de eficienta și bună reprezentare.

Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorința de a rămâne la putere interesele și imaginea României, să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia.

Facem, totodată, apel la social-democrații care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunțe la funcția guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agață de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzațiile Justiției la adresa sa, atunci Ponta și PSD vor trebui să-și asume și responsabilitatea pentru criza politică.

În actualul context, moțiunea de cenzură a PNL devine singurul demers democratic parlamentar prin care atitudinea sfidătoare la adresa românilor, a Justiției și a normelor democratice, poate fi sancționată cu îndepărtarea lui Victor Ponta.

 

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu

Co-președintele PNL, Vasile Blaga